Saturday, November 24, 2012

siapa nak makeover rumah secara percuma, yayy! :D

Wah dah lama i tak masuk blog contest dari blogger, tapi ini saya tidak boleh tahan.. sebab hadiah nya adalah sangat awesome --- dapat wallpaper u... baik sungguh adik ni


yang ni bilik adik ni, dia suke deco mengdeco.. tapi adik ni kata kalau ada anak laki, dia akan hias ikut kesesuaian.. 



let's go to the serious part.. 

saya nak nadia pilih rumah saya untuk di makeover oleh wall makeover by na keranaaaaaaaaaaa

setiap orang akan suka pada yang lawa, cantik, kemas, i pun macam tu jugak.. cuma mungkin budget adalah tidak kesampaian, budget untuk cantikkan rumah selalunyer akan ditolak tepi dulu untuk bagi laluan pada komitmen yang lagi penting. hidup kat KL, makan gaji dan keperluan diri, adalah normal bagi orang yang macam kami untuk hidup seadanya :) -- lebih sikit buat makan sakan hehehe

Emir, anak saya yang nak masuk 7 tahun, selalu minta bilik dia lebih kepada boyish.. pengaruh kartun dan cerite-cerite kat TV tu memang sangat tinggi.. imaginasi dia pun tinggi, kalau boleh dia nak bilik dia color biru, ada gambar kerete ke, pendek kate, dia nak bilik yang nampak bilik tu

"oh, anak laki awak tidur sini yer"

sebab sekarang bilik yang ada putih bersih, walaupun ada katil warna biru dan putih, tapi tak segah untuk bawak nama "ini bilik tidur lelaki"

jadi kalau ade wallpaper, bukan setakat Emir yang excited, mak dia pun excited jugak.. walaupun macam malu jugak sebab nak penuhi permintaan anak dari contest -- itupun kalau ade rezeki, sekurang-kurangnya, sebagai mak, selagi boleh kite akan bagi anak kite senyum meleret sepanjang masa.. 

mungkin mak nya tak cukup ongkos, tapi ini lah cara mak Emir berusaha untuk cantikkan bilik Emir..

tambah pulak dapat sentuhan dari Nadia yang memang ada seni dalam menghias rumah -- seriously im really bad in designing, tangan kayu.. but im good in cooking (nasiblah angkat bakul sekali sekala walaupun masak tak sedap).. should i rephrase -- i love cooking - not good in cooking :p, so kalau lah i menang, nadia tolong pasang wallpaper, i masak yang best-best untuk u sekawan.. i mean it ya ;)

kalau dapat sentuhan Nadia, sure modern sikit dengan jiwa muda remaja Nadia kan.. ni i ni selalu orang kate taste dah macam orang tua :D


8 comments:

Mama Zharfan said...

good luck :)

chot ok..! said...

selamat bersegmen yar sys..

done follow sini..feel free to follow me back..salam knl..support mensupport amalan mulia..:) follower 300 anda..

http://chot91.blogspot.com/

Nad @ MamaZN said...

Tahniah mira!!!
Cantek la bilik emir pasni
Nnt nk.tgk hasilnya k! =)

siti farishah an said...

tahniah!!!andalah pemenang yang dicari-cari.heheh..

nadia said...

http://www.nadiafarahida.com/2012/12/pemenangnya-adalahhhhh.html

MyraQhairel said...

salam kenal..tahniah ibu emir...tgk blog nadia ibu emir menang 1st prize..wahhh bilik emir berseri seri la lepas kak nadia n team make over.....hehe..

onie said...

tahniah akak menang :D

FiZ said...

tahniah kak :)

 

| | | I'm Ibu Emir | | | Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez