Monday, November 19, 2012

Rumah Terbuka Mamee Slurp bersama Grand Prize Winner - Suzi and Rohisham

Alhamdulillah, dapat juga merasa tempias kemenangan yang diterima oleh Suzi and Hubby. Husband Suzi, Encik Rohisham telah memenangi Grand Prize dalam Contest Mamee Slurp tak lama dulu dan hadiahnya, adalah anjuran rumah terbuka bernilai RM10,000 RM20,000..

Best kan..

dan paling best, Suzi dan family berbesar hati menjemput i sekeluarga dan juga paling best, rasanya semua comper hebat dekat Malaysia ni dah berkumpul di sini..

Sampai-sampai je masa tu ada acara tiup belon sementara menunggu kedatangan Sahiezy Sam..

Nama pun comper-comper tegar, tak ada masalah nak panggil orang datang ke depan.. berebut gitu :)

sungguh-sungguh depa ni tiup belon..



Emir masa ni perut dah lapar.. tengok tu muke toya je.. nampak tak lelaki belakang tu.. he is pro comper.. very very pro comper. Cikgu orang panggil.. 



Honestly saya budak baru belajar, kalau nak suruh kenal muka memang ampun, saya mempunyai ingatan yang teruk, in fact my friend's said I'm a dory.. kalau sebut nama dekat FB insyaAllah saya ingat, ye lah, dah jadi comper ni memang dah tahu nama yang sangat familiar..


Ini anak-anak tiup belon, yang kanan sekali, anak tuan rumah, Suzi, dan yang ujung tu anak Ezna - Dania..



akhirnya Sam pun datang, tapi masa tu orang dah start makan, jadi orang tak pay attention dia buat ucapan, Sam pun macam faham, tak bagi ucapan pun..



Sam kemudian jalan dari meja ke meja untuk introduce kan diri, so masa Sam was not available, and I was waiting for my turn, masa nilah saya bergambar dengan tuan rumah Suzi, she was very busy, ye lah host kan, kene entertain semua yang hadir..



Emir baru start senyum sebab dah dapat makan nasik



Finally, dapat gambar dengan Sam.. sempat lah i cakap kat dia, macam kelakar la kan.. i cakap, i satu sekolah dengan u, sama Form lagi, tapi i dekat Sekolah melawati sampai Form 3 je.. dia pun tanya i satu kelas dengan sapa, mulalah i bagi nama-nama kawan i dulu-dulu.. ada yang dia kenal, ada yang dia dah lupe or tak kenal pun :)

confirm dia tak kenal i pun :)



ini adalah maskot mister potatot and mamee... Emir masa ni memang dah ajak suruh balik sebab emir memang sejak kecik takut bende2 maskot ni except Mickey Mouse.. 

tapi punyalah dia tak mengaku dia ajak maknyer balik sebab takut.. he said he wanted to play game @ house -- sebab bright light.. alasan la kan.. :)



Satu saya suka program ini sebab sambil kita bersuka ria, sambil itu juga kita menjemput adik-adik dari rumah kebajikan anak yatim. Pihak Mamee dan pemenang mendermakan sebanyak RM3,000. 



Selepas itu ada game show.. artis MIG yang ada, adalah adik dari filem Ajiboy, dan  adibah.. petah sungguh adik Rayqal ni bercakap, umur baru 7 tahun.. sangat confident.. 



anak-anak yang menang bersama Suzi, Sam, adik Rayqal dan Adibah

Emir pun ada menang juga.. mak dia jawab soalan, i suruh Emir ambik hadiah :) i pun kiasu jugak lah kan nak ambik satu goodies at least :p



Ini acara tiup belon, sebelum tu i tak bagi Emir try sebab i tahu dia tak reti tiup belon, i pun tak pandai tiup belon, tapi Emir kate dia nak try.. masa dia nak masuk tu, MC kate orang yang dah menang tak boleh masuk, masa Emir ke depan, ada sorang kate, "dah menang tak boleh", tap entah macam mane, MC tu tarik jugak Emir sebab kiterang duduk dekat dengan MC.. i masa tu senyap je sebab i tahu Emir tak boleh menang..  i just nak dia join je.. and kesian Emir, belon dia tak bertiup pun, but he was trying so hard.. i dah tak sedap dah bile orang dah gelakkan Emir... i takut Emir sedih kat situ jugak and mood dia hilang....nasib baik dah menang sebelum tu.. so he was ok.. lege.. 

hati budak kan.. 



ni acara untuk mak mak terhormat pulak.. :)



sebelum acara penutup, Sam bagi ucapan..



dan kemudian diakhiri dengan ucapan dari tuan rumah.. 



Emir yang dah berambut panjang dan kusut masai.. :)



Mari bergambar bersama-sama.. 

with Devi, i salute her, no matter how small the prize is, she will give her full effort to join.. antara orang yang dah merata melancong dengan contest.. New York, New Zealand, Singapore, and i think few more.. 



i duduk sebelah intan, dua kali intan baru dapat i :p



and Emir with this hero dalam Ajiboy yang petah bercakap.. macam mana yer mak dia ajar self confidence.. 



dan gambar paling termahal sekali adalah ini..  semua dalam gambar ni adalah comper yang sangat aktif.. ada yang full time comper.. memang kerja masuk contest saje.. dan untuk itu, saya adalah small small ikan bilis saje ye.. sekarang ni dekat Malaysia makin ramai comper..  jadi saingan lagi sengit..




Ini hadiah yang i dapat dari jawab soalan .. DVD 8 Jan dan Salam Cinta



dan ini saya dapat dari Ayu yang baru balik dari Sabah dan Bad, yang baru balik dari Paris (menang contest ok)..



dan paling-paling best sebagai seorang isteri, adalah dapat tapauuuuuu makanan bawak balik rumah :p
dari Restoren Rebung lagi u... 



Once again, thanks Suzi sebab jemput i..

10 comments:

Wansteddy Tales said...

meriah sangat. tgk geng yg join pn muka semua ceria2 belaka :D

Mama Zharfan said...

thanks sbb sudi dtg :)

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

best best rugi ila takde ;(

mama tisya said...

mmg meriah ngan games pastu dpt mkn ..dpt adiah...paling best dpt tapau ye...hehe..kita tk dpt join smlm cz sakit perut tp segan gk smua geng compers...:)

Nad @ MamaZN said...

Bestnye

Ezna said...

dpt jumpa u -)

Anje a.k.a Mummy_Balqis said...

best2 tapi tak sempat nak bergambar denagn mira...semua bz kan...kita datang pun lambat sikit...

Mr & Mrs Sallehudin said...

hamboiii..seronoknyeee laa kan.. I pun br berjinak2 dgn contest bulan ni... heheheheee...

Nina @ BabyBoon said...

wow, i'm sooo impressed with all these comper pros. i takde patience for competitions because i cant take losing. sore loser! hahahahaha.. looked like u had so much fun mira!

mama_umar_maryam said...

sgt best! dpt invi dari suzi tp xdpt join la plak..huhu,klu x dpt tapau jgk!hahaha (itu yg i pikir)

 

| | | I'm Ibu Emir | | | Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez