Saturday, November 17, 2012

Pasar Basah di Cold Storage..

Ada yang pergi pasar, ada yang pergi Tesco, ada yang pergi Giant, dan ada yang pergi Carrefour, ada yang pergi UO, ada yang pergi The Store, ada yang pergi NSK untuk beli barangan dapur. Tapi saya pilih Cold Storage..

Pertama sebabnya cold Storage adalah dekat dengan rumah dan keduanya Cold Storage barang-barang dia adalah terlebih segar, dah siap cuci dan tengok macam fresh..

I'm sorry, its sound like berlagak pulak beli belah dekat Cold Storage..

Harga pun adalah terlebih agak mahal compare dengan barang-barang dekat tempat lain.. Tapi tidaklah saya pergi tiap-tiap minggu dekat situ.. :p saja je.. i pun macam orang kebanyakan juga, i pergi bila emergency jer, or dalam kepala dah tau apa nak beli, kalau rasa nak cari makanan orang putih, teruslah i pergi Cold Storage gerenti ada.. takpun Jason dekat BSC tu.... kalau tak sebenarnye i beli barang kat pasar je :)

Anyway, one thing i like about Cold Storage is that I love dia punye "reduced to clear" section.. sebab barang adalah segar, jadi bila dia kate Reduced to Clear, masih boleh diterima lagi as compared to other hypermarket.. 

So last few days i pergi Ikano nak cari Durian Crepe sebenarnyer, tapi dah habis, langsunglah i pergi Cold Storage sebab nak tengok Reduced to Clear section --- fine fine, bunyi cheapskate kan.. i kan anak didik audit firm.. dollar & cent adalah harus diambik kira 100% :p

So.. i beli sotong ni 10 pieces besar gini harga RM6 dari RM11..


dan paling best i dapat ikan tenggiri ni yang patutnya harga rm24.85, i rasa kalau pasar pun berbelas ringgit.. tapi i beli dengan harga RM7


Tenggiri ni dah siap di masak pun.. :) and still fresh.. 

tapi yes, kira rezeki kalau reduced to clear ti fresh, kadang tu dah busuk pun.. 

you all ber-market di mana?


5 comments:

Nad @ MamaZN said...

saya shopping2 kat mydin :)

nmpk segar ek ikan dan sotong tu walaupun dh diletakkan kat bhgn reduce to clear..

Mama Zharfan284 said...

me kat giant ajer sbb paling dekat dgn umah hehehe

Jojoe said...

ok gak tu mira.. i think its cheaplah.

i beli ikut mana dan jelah.. kalo pegi kedai basah bawah ni murah jugak..tapi selection dorg campur dgn ikan yg i tak penah beli.. mcm ikan time snorkel je..tp mmg murah.

Mummy Moon said...

I have only saw Cold Storage Reduced to Clear section for dry food only, and I buy if the expiry date is still acceptable.

Nina @ BabyBoon said...

i pun suka the reduced to clear section! jgn pandang sebelah mata.. sometimes the salmon is fresher than the full-priced salmon kat jusco and carrefour. for veges i like organic veges kat jusco ou.. byk sgt sgt options for the organic veges. fruits pun selalu kat jusco.. cheaper than pasar taman tun. kalau baking stuff i will buy at Bagus in kota dsara. the butter, cheeses and flour there semua cheaper.

 

| | | I'm Ibu Emir | | | Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez