Tuesday, November 13, 2012

Marriott Putrajaya - Kiddies World

Kalau ada anak, tempat pertama yang i check dalam Guest Guide whether this hotel provides Kids Club, kebanyakkannya hotel setakat ni adalah kurang child friendly, but not Marriott Putrajaya. Marriott Putrajaya has its own kids club which they called Kiddies World..

Untuk walk in guest adalah RM30 untuk first hour dan untuk inhouse guest adalah free.. so lepas makan breakfast di sini, i terus masukkan Emir dalam Kiddies World..

mula-mula masuk tu ingat tempat ni macam more untuk infant, tak sesuai untuk Emir.. yelah sebab tengok kawasan untuk baby macam besar je kan


tapi tidakkk... banyak bende Emir buat which explains why we were there for 4 hours :)

Emir mula-mula habiskan masa dia main bowling..

dengan maknya..


the empty mini theater until Emir's mother played her roles.. tunggu.. scroll lagi sampai bawah ok.. :)


ni kerusi sebenarnyer, menarik kerusi bentuk gini..


antara mainan yang Emir spent masa yang agak lama adalah main bende bawah ni.. tak tau lah panggil apa.. Emir siap cakap "bestnya, tak payah letak coins", sebab selalunya main dekat Jusco, sekali main dah RM2 kan.. ni main laa Emir selama mana dia nak..


and this is his partner.. baik budak ni.. dia layan je Emir walaupun kekadang tu Emir tak ikut peraturan.. :)


Emir kebosanan main dekat mini playground ni for 10 minutes..


dan i pun mulalah operasi bukak kan TV ni, so i pasang cerite Indespicable Me.. so dekat sini je Emir spent 1.5 hours.. tengoklah dari bilik kosong, sampai banyak anak-anak kat sini.. lagi lentok sebab ade bean bags :)


dan ada playstation juga.. tengoklah beramai budak-budak dekat sini.. actually ada 4 circle gini tapi rupanya satu playstation je boleh gune.. 


dan ini adalah Mini Library.. and as expected, budak-budak takdenyer nak baca buku masa tengah cuti-cuti..


Overall, sangat puas cuti-cuti dekat Marriott Putrajaya walaupun duduk sana tak sampai 24 hours :)

2 comments:

Nad @ MamaZN said...

Waa....!!! Best giler! Mcm2 ada......! =)

im_an_ibu said...

Mira, my kids been there mase hubby babysit them while i was in a meeting. Mmg they had fun betul but i cant imagine how fun it was sbb hubby x amik gamba sume tpt. Bile tgk gamba u brla i tau. Thanx!

 

| | | I'm Ibu Emir | | | Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez