Monday, November 26, 2012

Legoland - Part 1

Finally, my laptop is back!! A lot to update but I dunno where to start especially when I have

--> nearly to 300 pictures..
--> still exhausted .. 

anyway, I just return back to KL last midnight at 1 am and today, business resume as usual.. so tu yang penat tak ingat tu...

ok, baiklah mari bercerita .. 

kami anak beranak sampai ke Johor pada malam rabu, jadi esoknya, kalau ikut plan i, I memang akan ke Legoland hari Khamis.. malam tu i saje pos dekat blog kate i nak pergi Legoland, tanpa disangka, Emi message I kate, dia ada tiket free untuk kanak-kanak and now she is in Johore.. suke tak ingat lah i kan..

so bila esoknya, I baru found out -- Johor state holiday, sampai sekarang I tak berapa sure public holiday sebab ape.. I ingat i dah terror dah observe all public holidays or state holidays.. sekali terlepas jugak.. of cos lah bila u rasa tu public holiday, dalam pikiran u..

sure ramai orang tak ingat..

and husband i suruh tukar ke esok, tapi sebab i betul-betul nak ikut plan i,  degil jugak untuk pergi hari tu.. dan masa tu jugak Johor adalah mendung-mendung ala nak hujan..

mula ingat nak ambik tiket dari Emi, tapi kami pun dah lambat, so memang terus nak pergi.. walaupun Eyriqazz ada message kate kalau nak beli day tiket on the same day adalah sangat rugi -- takut buang masa beratur lama, tapi sebab i had no choice, jadi our planning memang dah nampak banyak hiccups , tapi ya da ya da.. i memang nak ikut je plan i... -- no plan B.. 

and guess wat.. dalam kerete dok bertekak dengan Mr. Husband - sebabnya -- ye lah, kalau boleh i nak sampai seawal yang boleh.. sekali kiterang sesat... u know why? hubby decided untuk lalu  jalan dalam and jalan dalam memang tak adak signboard... and Papago kami tak ada legoland -- lame punye Papago

so i sudah lost my patience ;p

tapi akhirnya sampai juga.. around 10.10 am macam tu --- ha hah kecoh kan .. macam lah lambat benor i sampai :p


Alhamdulillah, masa untuk beli tiket cuma 5 minit saje.. saya utilise voucher Shell , jimat RM40


The only picture i dengan cinta hati saya --- ini baru betul cinta hati kan :) cakap banyak kali pun orang tak menyampah. hi Shila Amzah :D -- macam lah dia datang blog I



Our first ride.. ada kami ambik gambar dekat sini.. nanti-nanti i upload..  nampak tak cuaca macam nak hujan.. 



First ride i kene beratur dalam 30 minit kot.. huhuh.. Emir dah boring dah



nampak sangat la mak nyer yang over.. Emir relax je :) Papa maintain macho tak mo main hehe



Masa ni i pergi beratur dekat another roller coaster, and guess what, i tak ambik gambar satu pun dekat mane-mane miniature.. rasa rugi pulak nak ambik gambar dekat Lego.. baiklah i naik ride.. hehehe -- yes, i tak de lah big fan of lego.. sebab tu mungkin i kurang appreciate miniature tu semua..



masa I beratur, Emir dengan paknya singgah lah sini sekejap.. itupun tak banyak gambar ambik..



Emir memang suka segala mala ride yang ada speed.. maknya pulak adalah sangat penakut.. setiap masa tutup mata.. :D -- janji nak selamat je


then Emir naik kuda ni.. tapi Emir cakap --- is that all? duduk only? do nothing? 



Then naik bende ni.. rasa semua tempat yang ada theme park ada..



I ada upload banyak gambar, tapi halfway, internet buat hal.. malas nak tunggu, ingat nak buat satu entry saje :)

alrite.. to be continued..

5 comments:

mama tisya said...

johor cuti hari keputeraan sultan johor...sure rmi la warga jhr p legoland,...hehehe...wah mira lg excited naik ride tu ye

Nad @ MamaZN said...

Sonoknye emir..
Johor cuti sempena hari keputeraan sultan johor
Kalu tgk kt kalendar la, hihi..saya pun bukan igt sgt =)

hazanis said...

comel sangat anak akak. geram nk cubit pipi tu. :))

Mama Zharfan said...

besh!!!!!!!!!!

Ezna said...

bestnyer :-) teringat ingat masa me pergi Legoland :-)

 

| | | I'm Ibu Emir | | | Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez