Monday, November 05, 2012

Hubby's family all time fave during Raya...

Kalau hari raya, tak kiralah raya apa pun,  menu ini adalah menu wajib di rumah Melaka... kalau tak de menu ni, alamat tak beraya lah kami semua..


RENDANG ITIK

dulu masa mula-mula kawin, i tak biasa makan, rasa pelik sebab seumur hidup tak pernah pulak makan itik, tapi kang, kalau tak makan, tak ada rendang lain selain itik, sekali try lah kan.... and sedap :)

version kat atas ni, version mak mertua i masak.. sedap!!! tak berapa pedas, kene selera i.. dah siap mintak resipi untuk kegunaan di hari tua.. 

anyway, kalau makan itik, i cuma mampu makan rendang itik je, kalau nasik ayam itik, itik golek, i tak boleh telan :D 

5 comments:

Mama Zharfan said...

kalau kat kelate, ada juadah itik serati gak heheh :)

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

ada sekali tue kemaruk nak makan itik.. ila beli itik kat negeri 9..kan ramai org jual tepi2 tue ..plus beli daging bakar.. ila buat itik lemak cili api..pastu mira tau? ila buang semua... tetiba rasa geli.. dahla itik mahal hihi

Nad @ MamaZN said...

Saya tak mkn itik... Takut nk try, hihi..
Burung puyuh pun tk mkn..sbb ksian huhu

mama_umar_maryam said...

penah makan nasi itik (mcm nasi ayam tu) kt restoren cina muslim, tp xblh masuk tekaklah,adehh

yumielufya said...

Seumur hidup Yumie tak pernah makan itik..tgk pun takut!

 

| | | I'm Ibu Emir | | | Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez