Saturday, November 10, 2012

A short holiday getaway

but i promised myself to post something on this beautiful date..

10.11.12


10 November 2012..


else i have to wait another year for 11.12.13.. :)


oh, talking about trip..


Im here for a night stay at Marriott Putrajaya :)




atas jemputan my SIL, merasalah dapat duduk sini.. sampai-sampai, SIL ajak makan dekat Zest restaurant.. when we arrived, the time was already 9.30 pm, and Emir remembered the nice sushi here.. so he was willing to forget about his game and opted to eat sushi..


sekali, pusing punya pusing tak ada pulak sushi malam ni.. so guess what he chose..




only fruits.. papaya dengan watermelon je pulak tu..



makan banyak ok, i siap nak spoil his dinner for tonite.. i cakap, tu ada ice cream, ade cake.. but errr.. he just chose healthy food only.. actually kami ni pun dah kenyang, sebelum datang sini dah makan dinner kat rumah mak i dulu.. hubby terus masuk bilik je



unlike his mother.. i seperti biase akan cari makanan-makanan yang tinggi kolestrol :p



Emir makan tembikai macam nak potong daging..



so i bagi Emir makan salmon.. sekali Emir cakap

"it really nice ibu".. so i suap dan suap dia.. then dia kate


"can u please take a plate for me"


so i ambiklah 4 slices dengan harapan dua untuk i, dua untuk dia.. tapi sebab sedap sangat.. dia makan je semua.. i ambik sikit je..


siap cakap, why you never cook this for me before..


i jawab, this fish is too expensive, sekali sekala boleh ;)




then, tibalah masuk bilik... okkkkkk

I think this is my first time rasanya dapat bilik yang sebesar iini kat hotell.. dulu i pernah rasa sekali masa zaman ayah i keje dulu.. tapi tu berkurun lamanya.. so al jakun banyak :)




the room is too spacious.. it is an executive room that separate the bed and the living room.. so the good part, ade 2 tv dalam bilik ni :)



sebab katil ada satu.. laki i terpaksalah tak sebantal dengan i malam ni :p



The wardrobe that leads to the washroom as well...



and have two washrooms :)

the only picture of me tonight .. 


tempat yang dapat tengok makanan je.. 


and Emir terus cop tempat ni untuk main game.. one disadvantage of this room that really does make me uncomfortable.. bilik adalah sangat gelap, such a big room tapi lampu setakat desk lamp je.. Emir cakap

"ibu, if like this everyday, my eyes gonna hurt"

wah umur 6 tahun sudah pandai komen ok :) gambar dalam ni cerah, sebab i pakai flash.. 




so, tomorrow i will make sure i try as much facilities here.. :)

enjoy ur weekend too!!
 

| | | I'm Ibu Emir | | | Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez