Wednesday, October 03, 2012

When Emir is eager to perform

It happened last week.

Last week ada family gathering, sebelah ayah yang mana semua family belah ayah starting from my late grandma's mum (my moyang).. my late moyang yang i sendiri tak berkesempatan untuk berjumpa, ada 15 orang anak, dan 15 orang anak semua beranak ramai-ramai, in fact ayah mira sendiri pun ada 9 beradik..

campur sepupu, our generation yang beranak pinak, ade yang start dah bercucu dah pun.. I will upload the pictures later..

Mengikut kate ayah i, it was unplanned, suggested from one of my opah sedara.. dulu dah ada komuniti, two of them were my late auntie yang sangat peramah (pergi mengadap yang Esa pada tahun 2010) and my late uncle yang sangat berdedikasi (meninggal pada tahun 2011), jadi mungkin agak tergendala..

takpe i tinggalkan cerita family gathering i..

nak jadikan cerita, adalah persembahan dari ahli keluarga sendiri, kebanyakkannya nak berkaraoke lah.. nak jadikan cerita, anak i sorang ni nak sangat nak perform..

Emir actually nak menari dan menyanyi, lagu hindustan lagi.. punyelah dia prektis, siap suruh semua orang jadi tukang menari dengan dia..

sekali bila cakap dekat orang PA, depa tak bagi sebab memang dah janji nak lagu light-light je (nama pun ramai orang veteran kan).. pulak tu lagu Emir tak ade dalam mp3 derang..

Tapi Emir punyelah bising nak perform jugak. He even told one of my uncle "i need to perform" bila tanye boleh dance saje tak, dia boleh jawab "cannot because it doesn't sound that nice if I only sing or dance" -- lebih kurang gitulah ayat dia..

Then, left the option suruh Emir bagi speech je, tak payah nak music ke ape..

So apa lagi, nak pergi ulang alik cakap kat PA tu kate Emir beria nak perform malulah pulak, so i suruh ayah  i tolong selitkan Emir buat performance.. Akhirnya dapat lah si kenit ni pegang Mic nyer..


Family gathering ada orang bagi speech

"Good evening to Director, principal, all parents and my beloved teachers"
"... we would like to thank all the teachers for teaching us self confidence, independent bla bla bla"

Yes, memang speech yang Emir akan buat for his upcoming school concert.

Tapi satu je, masa Emir buat performance ni, sebab kelam kabut, I tak sempat nak ambik video.. adapun sikit jer, itupun sebab campur2 dengan gambar lain.. Canon camera ni dia memang automatic ambik video masa kite nak ambik gambar, so its a good thing also, adalah petikan Emir buat speech tu.


Once again, Ibu is so proud of you Emir, nak suruh ibu jadi MC pun boleh terketaq :)

3 comments:

Nad @ MamaZN said...

whoaaa..!!!!
clap!clap!clap!

bestye emir!!

Ms J said...

hihi...die buat rehearsal pulak yer!...cute!

Mama Zharfan said...

terbaekkkk!!

 

| | | I'm Ibu Emir | | | Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez