Monday, October 29, 2012

Our sweet Raya Haji

For the first time, i celebrated Hari Raya Haji with only 3 of us - Papa, Ibu and Emir di teratak kecil kediaman kami. Semuanya bermula bila mana, hubby kata nak balik pagi-pagi pagi Jumaat, sekali, dah cik abangnya tidor lambat, manenyer la nak bangun 4 pagi kan.. tup tap, he said, dia nak solat dekat Masjid Wilayah, terus lah i lincah masak apa yang patut untuk raya -- barulah raya kan.. and dah balik lambat, takkan nak bawak sehelai sepinggang balik rumah mertua kan..

so, the session biase je, tak de yang menarik, rasa kosong tu ade walaupun i bukanlah beria untuk Raya Haji, but deep inside ada jugak secalit happy.. i rasa as a wife, i have this thinking that we are the one who drives the family.. bila Raya kecik macam ni, imagine kalau kite as a wife tak iron baju melayu, imagine kite tak siapkan makanan, mesti raya kite lagi dull.. orang laki sure tak kisah beraya pakai t-shirt and jeans and tak kisah pun makan roti di waktu pagi kan :)

so, u see the difference? wife is the backbone of the family..

i tak sempat nak snap makanan i masak.. sebab lepas tu kelam kabut nak terus balik Melaka dah..

so how is ur Raya Haji.. me, alhamdulillah tak sangkut dalam jem pun.. selamat sampai dalam waktu yang sepatutnya..



Ezna, i just love your baju :D

3 comments:

Nad @ MamaZN said...

Kami pun biasa2 je..tp.sangkut gak dalam jem 6 jam!

Mama Zharfan said...

me raya biasa2 ajer cuma meriah sbb kat kg ;)

Ezna said...

hehehe.....yay....pandai i pilih :-)

 

| | | I'm Ibu Emir | | | Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez