Monday, October 22, 2012

Emir's concert Part 1 || The "graduation" ceremony

Mungkin saya over, anak baru "graduate" tadika, mak riuh sekampung naaa.. ya, i just want Emir to know that I am really proud of him, and every big step of his life is at least recorded by his mum.. cuma tak tau laa kan, takut nanti dia besar, dia segan pulak semua bende pasai diri dia, mak dia cerite kat seluruh dunia.. 

so Emir, if you don't like it, i will put aside my password and let say this entry shouldn't be here on the net, feel free to put it as a "draft", jangan delete ok.. :) ---itupun kalau blogspot ni hidup lagi lah kan.. 

and Emir, this is the first time in your life that i introduce your school name in public, belum pernah lagi ibu bagi tau sepenuh-penuhnya nama sekolah Emir.. i have my own reason for that.. 

but since this is your graduation day, and it is weird not to share this big day to my readers, allow me to do that.. 

ibu akan cerita step by step.. 

dalam kelas Emir ada 9 orang saja tapi semua kawan-kawan Emir dalam kelas ni, bukannya Emir kenal setahun dua, majoriti yang dalam kelas Emir dah "tinggal" dekat sekolah ni sejak dari kecil lagi, cuma Emir lah yang paling senior sebab Emir masuk sekolah ni masa Emir umur 1 setengah tahun...


ibu memang kenal kawan-kawan Emir, dan majoriti kawan-kawan Emir ni, mak ayah kawan-kawan Emir ibu kenal, mungkin ibu terlupa nama, tapi bila kami semua berjumpa memang kami bertegur sapa, bersembang perihal anak masing-masing..

For your record, from left, Jessica, you, Akif, Sara, Ian, Yang Eng, Irfan, Kean and Muiz..


and this is your director... not principal.. sorry sayang, ibu cuma ada Canon compact camera je.. papa is currently not into camera, he is sooo into game sampai ibu pun pening kepala.. ok fine, he said he couldn't find the charger, but  dont you think that he can actually borrow from his friend if he wants to, kawan-kawan papa pun ada pinjam barang-barang kamera papa jugak kadang-kadang tu :)  that's make me wonder as well...


bila Emir dekat sini, ibu memang rasa tak sangka, Emir membesar dengan sangat cepat, dulu tendang-tendang je perut ibu, keluar pun baru 2.65 kg.. sekarang dah nak habis sekolah tadika *gulp... ni belum lagi habis sekolah rendah ke, sekolah menengah ke etc...


3 dari kawan-kawan Emir dekat sini akan ke sekolah yang sama masa darjah satu nanti.. so dun worry, you will still find some familiar faces when you are standard one in 3 months time.. gambar teacher yang pakai baju hitam tu is your class teacher.. 


oh ya, sebelum ibu terlupa, event Emir ni berlangsung dekat Pusat Komuniti Bu*kit Ban*dara*ya.. (sorry, ibu malas orang Google jumpe blog ni, sebab entry ni khas untuk Emir) 


dan ini adalah proud moment seorang ibu.. Emir kene bagi graduation speech in English.. and you have done a very good job.. cuma Emir tak senyum.. Emir cakap Emir terkejut sebab tengok ramai sangat parents kat bawah tu.. 


dun worry, Ibu dah beli pun DVD, book dua lagi, satu untuk kita, satu untuk Angah, once ibu dapat, ibu akan upload kat youtube.. for your own records.. :)


ada beberapa performance Emir buat, nanti Ibu upload satu-satu, kalau letak semua kat sini, ibu pun boring.. 

3 comments:

Nina @ BabyBoon said...

kalau i pun mira, i would be sooo proud to see anak i bagi graduatn speech. u have the right to be proud!!

i very the emo tonight..... sebak sgt pikir anak anak kita semakin besar.. snif snif..

Ezna said...

best lar entry ni! :-) bangga dengan yr son emir!!

Nad @ MamaZN said...

saya pun suke entry ni ;)

 

| | | I'm Ibu Emir | | | Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez