Monday, October 08, 2012

Berjaya Times Square Theme Park - Review - cerita saya :)

Saya selalu dah ada dalam kepala apa nak buat kalau pergi bercuti .. cuma bab execution tu biaselah kan :D

anyway, much earlier, i bought tickets from groupon. murah ok, i just paid for RM38 for 2 adults and 1 kid which i wanted to utilise during this holiday.. but what i didn't know, bila nak print groupon, sekali voucher tu dah expired.. *grrr.. expired dah lama pulak tu, 9 september.. kire voucher tu boleh gune sekejap je middle of july until september.. pandai betul, sebab august kan bulan puasa.. sape lah nak pergi theme park kan..

so, sebab dah janji dengan Emir nak bawak ke sini.. lagipun Renaissance Hotel tu jalan kaki je naik monorel dan terus sampai Berjaya Times Square, nak tak nak kenalah beli tiket, and hubby decided not to follow, sebab kakak yang cuci rumah akan datang pada hari Sabtu.., hubby rela tengok rumah dia bersih :D i pun tak kisah, Emir pun dah besar..

HOW TO GET THERE / KE SANA

The easiest way is to use monorail. Since we stayed at Renaissance Hotel, so naiklah dari Bukit Nenas ke Imbi (RM1.60 one way)

Ni depan monorel, Emir masa ni full of energy walaupun malam tu tido pukul 2 :) pukul 8 dah bangun untuk breakfast and his second time experienced naik monorel, his first experienced was during his school trip few months ago..


Betul-betul tak nak ambik gambar.. see la macam mana anak jantan i posing..


LOCATION

The main entrance is located at Level 5 Berjaya Times Square. :)

Tickets are as follows:-


KIDS ATTRACTION

is located at Level 7.. adult rides located at Level 5. sempat usha kot2 ada tempat Emir boleh main.. memang tak ada!! 

So terus naik Level 7..

The first ride

BOTANIC DRIVE

naik kereta.. satu kereta boleh fit 4 orang, dua depan dua belakang..



MOLLY COOL's SWING

Satu antara dua tempat yang Emir naik lebih daripada 10 kali.. 

Yes 10 kali!!!



Emir akan sentiasa duduk paling belakang sebab dia kata baru best naik swing.. 


FANTASY TRAIL

Then lepas I dah boring tunggu, i suruh Emir naik Fantasy Trail -- keretapi, jalan keliling Level 7, sekejap saja.. sekali je dia nak naik, sebab dia kate boring :D


CRAZY BUS


macam ni lah rupenya.. source: http://tehyongshing.blogspot.com


The only picture of me with Emir.. :) behind us was this lady yang gayat.. emir tak habis-habis "auntie you see Im not afraid at all" -- oh sungguh berlagak anak aku, padahal orang tu main-main je kot :D

HONEY BUMP

ok serious, i tak boleh nak ingat bape kali Emir main bende ni.. 20 - 25 kali kot.. yes, memang berpuluh-puluh kali dia main.. bende lain dia tak pandang langsung dah.. daripada tak terror sampai terror, siap cakap....


"i cant wait to become a father, so i can drive the car.. soooo easy".. banyak lah nak oii.. :), the only time Emir sorang je, lepas tu sentiasa ada orang main dekat sini..


Sebenarnya nak ambik gambar tourist ni.. she is from Perth, Australia, anak dia pun samalah, countless time nak main kerete ni.. dia kate, this is the cheapest theme park, i cakap  ye lah, tukar currency dia memang lah jauh lagi murah, tapi she denied it, she said, tempat lain at least 50 untuk sorang, ni RM100, satu family dia boleh masuk.. (2 adults 2 kids)


FLYING BUMBLE BEE

Emir frust sebab dia kata tak de yang laju2, dia mintak nak naik roller coaster huhu.. Emir memang target bende yang laju-laju, takut-takut, yang tu lah dia nak try, masa pergi tempat adult, dok tengok je bende laju-laju ni.. and he was so disappointed sebab tak dapat naik... 


PLAYGROUND

Masa tunggu Emir dekat sini, I dah sangat-sangat mengantuk.. tak tahan dah.. :) dengan tak de kawan nak bercakap, lagi lah mengantuk..


Overall, maximum hours you can spend here around 2 -3 hours kot.. kami masuk pukul 12 balik dalam pukul 4 petang, sangat ok kalau nak bagi anak main, tak payah nak beratur.. no Q at all, but not too sure dekat adult area.. ada hati jugak nak naik bahagian adult, tapi takkan nak tinggalkan Emir sorang-sorang kan.. 


Gambar masa nak balik dah.. dan lepas itu..... Emir adalah sangat-sangat buat perangai... Stress maknya.. I tau dia dah mengantuk + penat..

Guess what.. he asked me to carry him dari sebelum naik monorel, sampai lah berjalan kaki balik hotel!! he refused to walk, i dah naik suara dah masa tu, Emir bukannya kecik kan.. melecet-lecet kaki i.. penat pun iyer jugak.. 


Apapun, im happy he is happy!! seronok dia main kerete tu berpuluh2 kali (best sebab tak de Q)

3 comments:

Mama Zharfan said...

heheh sama mcm my zharfan naik bumblee bee tu lebih 10 kali kot ;)

Anje a.k.a Mummy_Balqis said...

bestnya, kalo balqis mmg suka berdukung, tak mau jalan langsung, tapi kalo ada daddy nya baru la dia nak berdukung, kalo dengan mummynya mmg tak dapek la..

Ezna said...

masa i pergi beratur panjang so dpt naik 2 kali ajer...

 

| | | I'm Ibu Emir | | | Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez