Sunday, October 28, 2012

alah membeli menang memakai..

how frequent u buy a toy for ur child? me tak selalu, honestly sangat tak.. dulu mase emir kecik , selalu lah jugak sebab i rase anak2 perlu ade toys utk stimulate their brain.. so mase emir kecik dulu, i selalu sangat pergi fisher price punye warehouse, mydear warehouse.. to search for the best toy.. taulah kalau pergi mattel warehouse, berebut tu tok sah cakao lah sebab memang price yang di offer is seriously a damn good price..

bayangkan kalayu kat kedai jual rm70 or rm80 kat warehouse ni baru rm20.. tapi bile emir dah besar, keperluan toy dia adalah berbeze, i dah tak sibuk2 nak berebut toys macam dulu. bile emir besar, dia suke toys yang interactive, more boys stuff n wat not.. jadi i dun have to berasak2 macam dulu..

memang iyer, beli barang yang bagus kualitinye memang tahan lame.. sebagai contoh, gambar bawah yang emir tertonggeng dengan ala2 basikal ni, i beli ni mase emir umur 2 tahun, sekarang emir dah 6 tahun..iyer baru 4 tahun, tapi sebab emir anak laki, dah kulai layu dah dia balunnye basikal ni, tapi it still in a good condition.. kalau kat kedai harge rm199 (itu mase zaman i beli lah) tapi i bought it at rm90.. yes from fisher price..

then nampak tak kat belakang tu, slides.. itu i beli dekat my dear warehouse sale.. sekarang ni slide tu dah macam2 rupe.. banyak sangat new invention emir buat.. sekejap slide tu naik ke atas laa.. ni gambar mase emir bukak slide ni dan slide tu sambung dekat sofa.. memang selalu berderai slide ni hehe.. nak nak kalau jiran depan rumah datang rumah, lagi laa banyak engineer punye skill keluar.. oh this i couldnt rmember the mqrket price, but again i bought it at rm100+ jer..

jgn tak tahu, i memang hantu pergi warehouse sale.. dulumkan i ade bukak blog untuk jual baramg2 i beli dekat warehouse.. lakuuu.. sekarang dah kurang sikit pergi warehouse sale, dah takde kaki, dulu mase kat e&y kami semua hantu pergi warehouse.. sanggup beratur pagi2 untuk jadi orang first masuk warehouse...


2 comments:

Mama Zharfan said...

memang besh shopping2 kat warehouse sale --cuma me tak de masa and tak larat nak berebut2 and q panjang time beratur heheheh

Ezna said...

best sangat warehouse sale. Lama dah i tak buat keje ni...hehehe...yerp i pon orang pertama tunggu depan pintu. Hehehe :-)

 

| | | I'm Ibu Emir | | | Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez