Monday, September 17, 2012

What "sampah" can offer you..

and it is interesting to find out.. 

Seriously.. 

One fine day, masa tu berkejar-kejaran nak pergi keje.. Actually, setiap pagi pun macam tu, sentiasa bekejar nak pergi keje.. being me, i always keluar ngam-ngam, tak ada buffer, kalau lambat sikit, memang lambat lah sampai office.. 

So masa on the way nak ke car park.. i nampak ada dua orang cleaner tengah tahan lif with two boxes.. So, dia tengah masukkan box A ke box B. I dengan ramahnya tanya..

"ni nak buang ke"
"ha ah ade orang buang"

mata i pun terkebil-kebil tengok..

Oh my, ade encyclopedia, ade banyak buku cerita untuk kanak-kanak..

and dalam kelam kabut tu i sempat lah tanya

"nak ambik boleh ke"

cleaner tu terus kate, "ambillah"

without further ado.. terus lah i ambik secekak encyclopedia... 

BEST OK!!

Grolier lagi :D



Kalau boleh nak ambik banyak lagi, tapi time is limited.. so ambik mana yang senang ambik jer.. 

2 comments:

Jojoe said...

sayangnya.... kenapa buang buku?? I guess moving away kots..

untung la you.

sayahappyslalu said...

bestnya. kalau i, i pun amik jugak! hehe

 

| | | I'm Ibu Emir | | | Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez