Thursday, September 27, 2012

off we eat sushi

atas permintaan anak tunggal i , sebab bapaknye pi outstation, i pun dapat balik awal, jadi adalah masa sikit..

so emir seperti biase kalau tanye dia nak makan ape, he will answer "sushi"..

nak pi makan sushi king, nak meredah mid valley, malas la pulak. dulu ade sushi king dekat solaris, senang sikit sebab tak ramai orang, tp sushi king dekat solaris dah tutup.. so the nearest is mid valley..

nak pi rakuzen, walaupun sedap bangat.. tapi tak sanggup sebab mahai bebenar.. dulu mase farewell dekat tempat e&y rajinlah pi makan ramai2 kat situ.. last2 tengok jalan tak jem, i decide bawak emir pi sushi tei dekat tropicana city mall.. tempat sushi yg selalu jugaklah kami pi especially mase i keje kat de*llo*itte dulu. sekarang dah lame tak pi sedap out of the way...

emir ni sushi mane pun, bende yg dia amik tetap same, and kalau dia makan sushi memang seriously makan


and kalau tanye saye, yang selalu i makan adalah ape2 yg berkaitan dgn soft shell crab..


nak tengok berape pinggan emir makan...


you see, actually ade satu lagi sushi, he ordered himself yang waiter dah ambik, so total dia makan 5 pinggan, and Ibu makan 3 pinggan saje.. Emir punye pinggan all sushi, yang satu pinggan tu ade 4 - 6 ketul sushi, i punye, satu yang soft shell crab atas tu, satu lagi tako and satu lagi ikan..

yes, emir dah besar, portion pun dah makin besar.. 

the best part, kalau tanye dia nak order air ape, he definitely say..

"warm green tea"

:) 

7 comments:

Nad @ MamaZN said...

Wa...byk emir makan ;)

Mama Zharfan said...

me tak mkn sushi so tak pernah bwk my kids mkn sushi ;)

AyuArjuna BiGoshh said...

waaaaaaaaa green tea hehe

Ezna said...

wahhh minum air panas....bagus la.

NazLurve said...

bila u pergi ni? dah dekat dah ngan umah i tu. awat x roger... bley i join.. hik hik...

mama_umar_maryam said...

blh dating dgn aunty ;)

BabyBooned said...

warm green tea? bertuahnyaaaa budak ni. anak i kalau green tea dia kata bluekkk. pandai emir makan!!

 

| | | I'm Ibu Emir | | | Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez