Saturday, September 22, 2012

BBQ at 8th floor


Alhamdulillah, semuanya berjalan dengan lancar.

Mula-mula risau juga sebab keadaan kesihatan yang tak izinkan, saya sungguh demam for the last two days, flu is my middle name.. semalam pun, balik terus nak tido dulu sebab dah tak larat.. takut juga nanti melarat sampai hari ni..

first of all, its just a kecil-kecilan makan-makan. Saya sungguh mahu berjumpe bersama itu Ezna, Suzi dan Ayu, tapi memandangkan i yang selalu tak dapat join boat.. asyik ngelat jer.. di tengah sibuk training, i terfikir, why dont i buat BBQ party untuk kawan-kawan siber, dan ajak anak-anak depa terjun swimming pool..



Maaf tak dapat jemput semua, sebab tahu tak pandai nak layan ramai-ramai orang, kecik kecik pun belum tentu pas.. :)

jadi tadi telah selamat satu aktivit BBQ di tepi pool.. 


For a short note, semua bende buat hari ni, pagi-pagi pukul 9 terus kene pergi book bbq dekat management office. Selesai semua dah pukul 10, baru terkocoh nak pergi Pasar Borong Selayang and NSK. Dari sana pula, lari pergi rumah mak I nak ambik barang i yang ditinggalkan. Lepas tu lari pula ambik kakak yang tolong kemas rumah hari Sabtu, lepas tu lari pula ke Cold Storage beli barang yang tak de kat NSK, balik makan dulu sebab perut dah lapar.. suap Emir..

dan jadikan cerita, baru nak start basuh ayam pukul 2.30pm..


Bukan last minute preparation, tapi memang kene plan beli on that day jugak, rumah saya peti ais nya kecik saje, tak boleh nak simpan banyak barang dalam fridge.. kalau rumah mak i best lah, ade frozen besar gitu, sumbat je ape nak..

Bermula-lah aksi silat saya, of cos kalau i kat dapur, agak kurang minat untuk orang tolong, tambah2 pulak kalau  masa tak cukup.. 

Nasib lah BBQ kan, masak terus kat sane.. 

First guest, Amy, masa tu barang semua belum bawak pergi tepi pool lagi, arang pun baru pasang, berkejaran la kan.. naik turun naik turun lif.. sian Amy kene layan diri kejap.. Nasib tak lama lepas tu, Ayu dan family datang.. baru meriah..

Kesian Ayu, dia datang terus i mintak dia tolong i angkat barang lagi dekat rumah.. *slap me, suruh guest buat keje pulak.. 

Lepas tu Ezna sampai..



Kanak-kanak, jangan risau, nampak je pool, muke dah senyum panjang nak terjun dalam pool..

Emir pun same.. 

Tak lama lepas tu Suzi datang meriahkan keadaan..

Sorry juga, tak dapat borak panjang dengan mereka-mereka, I think it happens to all host :)

Yang penting, i will make sure my guests balik dengan kenyang dan happy :D

Terima kasih kepada Ayu, Ezna, Amy and Suzi sebab sudi datang, sorry kalau ade yang terkurang.. terima kasih sebab tolong angkat barang-barang  balik rumah i :D.. jangan serik datang lagi ok..

dan terima kasih hubby sebab jadi tukang BBQ :D

i tak serik nak buat lagi .. suke :D

*gambar kat atas yang collage tu dari kamera Amy, yang lain dari kamera i.. tu je yang ada, nak kene tunggu mereka-mereka ini upload gambar.. :D

9 comments:

Ezna said...

i enjoy la tadi mira. anak2 kita pon bz mandi2. Thanks mira sebab ajak i dan family!!!! :-) i rasa best pulak konsep bbq pool party tu.

Nad @ MamaZN said...

aaaaaa!!!
frustnye tak dpt join!!!huhu! ;(

hubby saya siap tnye lagi
btul ke takpe kalu tak join ni?
bukan senang..
saya cakap - takpela.. :(
ye la kan, family first
lagipun hubby saya sebulan syawal tak jumpa adik bradek die
kasik la peluang
harap2 saya dpt jumpa mira dan kawan2 lain pd masa akan2 dtg

apa2pun rasa terharu jugak sbb saya terpilih dan guest list mira, hehe ;)

alhamdulillah bbq berjalan lancar :)

Mama Zharfan said...

thanks mira! siyes i enjoy it--food &friends--i bet everybody was having great time..err tapi u nampak sgt bz msk2 hehehhe

AyuArjuna BiGoshh said...

thanks for inviting me and family mira, best giler dapat kumpul mcm ni

mama tisya said...

tq mira sudi jemput...paling suka anak dara sorg tu...kena cr rumah ada swimming pool ni..hehehe...skali skala santai2 camgini mmg best tp tkleh rmi2 la kn tk terlyn..sian tuan umh penat..tp mmg best la...

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

bestnya wat makan2, dapat mandi kolam renang pun best...lama tak pekena BBQ..syok bila semua berkumpul kan, kita tak pernah jumpa Ezz je, yang lain pernah jumpa

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

sori mira tak dapat hadir &tak sempat reply invitation tue

intanloveamir said...

wow..bestnyerrr ;)))

mamaRIFQY said...

bestnye kak amira berjumpe diorang sume tuh!!

 

| | | I'm Ibu Emir | | | Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez