Wednesday, August 01, 2012

Thinking of my kuih raya..

Tahun ini, detik ini setelah sekian lama, hati ini akhirnya terdetik

"tahun ni nak buat kuih raya sendirilah"

ok, faktor nak jimat pun iyer jugak, tapi tidak lah kemut ok, rasanya sudah sampai masanya i keluarkan balik skill baking i yang dah lama terperuk. Tapi untuk memilih jalan selamat, haruslah i order dua tiga balang kuih raya untuk tatapan mak mertua andai kata kuih sendiri akan jatuhkan merit anda sebagai menantu. hahaha.. Mak sendiri? dun worry, adik i tolak batu kayu je semua telan..

but to start, haruslah memotivasikan diri untuk buat kuih raya yang senang-senang tapi sedap. so, now this weekend im thinking to bake this..

Chocolate chip oat cookies

Cornflakes cookies

Start dengan kuih yang tak de bentuk dulu ok, senang tapi sedap (yang ni pun kene ade skill ke?)

but seriously, i betul-betul nak try buat kuih ini memandangkan kakak yang selalu i beli tu dah tutup order, terpakselah pikir nak buat sendiri ke tak..

KUIH TART

tart ni honestly project berangan :D leceh nak buat sorang-sorang.. :) tapi kalau hubby nak ambik gambar untuk Shutterstock adalah semangat sikit :p

So, any kuih yang senang yang u all nak cadangkan dekat orang yang malas ni :D

4 comments:

Liza Othman said...

kalau kuih senang camne pun kalau malas tak jadi gak :)
well, nampak good start dah tu.. :)

Anak Sapa said...

buat la kek batek ke..yum2~~

Mama Zharfan said...

butter cookies :)

Nita said...

Mira..kalau ko buat makmur dan jadik yang lembuuttt gitu..aku tempah kat ko tetiap tahun...hahahaha

 

| | | I'm Ibu Emir | | | Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez