Wednesday, August 29, 2012

Macy Win your Dream Room Contest - Celebrity Inspiration

yes, i did not win anything..

tapi konon nak bagi moral support pada yang menang.. err ok actually what happened was, i was on my way nak balik melaka.. so alang-alang tu i singgah la jap.

sepatutnya event start pukul 2, . i sampai sane pun 2.40 petang, kire kalau ade lagi event tu, ade lah, kalau tak de, i ambik je goodie bag..


bile i sampai je mase tu Vee tengah buat upacara penyampaian hadiah.. :) so i betul-betul on time ;p


Dalam contest ni ade empat celebrity yang terpilih untuk meng-designkan furniture mereka sendiri, Vee dan Rashidi design katil untuk anak perempuan, Jojo Struys design kan sofa, Yuna designkan katil and this one deejay designkan dining table.

And as a contestant, you just have to choose why you deserve to win any of this furniture..

So i chose Jojo Struys lah sebab rumah I memang in need nak kene ade sofa baru.. yang lain tu kalau dapat i sendiri pun tak tau nak letak mana.. macam Vee.. i ni dah la tak dak anak perempuan kan.. Dining table.. i dah cukup suke dengan dining table I, and katil pulak, i sendiri dapat hadiah dari Macy :)


Inilah sofa pujaan hati I yang tinggal mimpi je untuk jadi milik I.. Cerite i tak cukup kuat nak tambat hati Jojo :)


Ok segan ok bile ambik gambar dengan artis just to realize that you are twice of their size :p


dan ini adalah katil diilhamkan dari Yuna.. untuk i, I love her design, sangat trendy :) 


Dan ini adalah design dari Vanidah dan husband.. 4 foster bed for a girl.. cantik kan.. i pun suke desin ni, lagi i suke yang this foster bed is adjustable.. kalau tak nak. buang je tiang tu.. and i like white.. I tanye Vee, dia dapat tak katil ni for free, dia kate tak.. sebab dia dah beli katil untuk anak dia import terus dari US.. 


anak I, walau letak kat mane pun, game menjadi pujaan hati jugak.. duduk lagi kat katil Yuna ni..


Mase i borak-borak dengan Shidi and Vee.. tak ramai orang so senanglah i nak borak2 kan.. Vee peramah, she told me about her daughter - her daugher loves to read, and her daughter wants a library bedroom, so senang dia nak simpan buku2.. how cute kan.... and  her son - macam Emir, suke game.. antara artis yang popular yang aman bahagia..


dah borak haruslah ambik gambar kan.. 


and biaselah Encik Emran mesti punya nak tangkap gambar dengan artis cantik-cantik ni.. Dia kate, dapat gambar dengan Rozita Che Wan.. cukup korum.. * grrrrr


Balik tu i dapat 2 shopping bag dari Macy dan RM50 voucher dari Macy, tapi i dah bagi dekat orang sebab kene beli barang RM1,000 baru boleh utilise that voucher...

p/s antara contest yang i harap nak menang tapi tak menang.. :)

5 comments:

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

lor tak ikhlas sungguh voucer itewww

Mama Zharfan said...

memang macy sms semua yg join--i pun dpt sms tp sbb yakin tak menang so i tak attend hehheh slogan sgt lemau time join tu :p

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

ha ha ha kelako la hubby mira, mmg suka gambo dengan retis gitu...

Ezna said...

vee tu friendly! Shidi cam x byk cakap!!!

Wansteddy Tales said...

Pernah terserempak dgn Vee kat MIdvalley. Dr jauh dia senyum je walaupn kita xtegur dia. Wan jenis xreti nk tegur retis. segan. kecuali kalau kita join event bersama artis. kalau takat tgk artis lepak, makan, berjalan mmg rasa xbagus nk ganggu. dorg pn ada hal privasi dorg kan ^^ cuma ralatlah, xamik peluang keke...

 

| | | I'm Ibu Emir | | | Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez