Thursday, August 02, 2012

Kek Batik

Ade orang kata.. buat lah kek batik, senang ..


Honestly memang senang pun, and dekat rumah Kemensah ni, minggu lepas je, tiga kali buat kek batik, adik i buatkan..


Dahlah sedap, senang pulak tu, gaul-gaul je siap, bagus untuk mak-mak yang balik keje pukul 6 petang tak tau nak masak ape..


so hari ni, sebab I MC (takkan tak boleh tolong kat dapur kan).. dengan cepatnyer, i cakap i masak kek batik je lah..





kali ni i beli biskut Hwa Tai Marrie perasa coffee, adik I dengan mak I suke, sebab ade mixture coklat and coffee, but myself, i suke lagi biskut marie yang biase je tu..


ape pun.. still sedap..


Ok Resipi -- i rasa ramai je yang tau buat, tak pe let me share


1. Milo satu cawan
2. 3/4 gula
3. Satu cawan air
4. 1 cawan serbuk koko ( i gune Van Houten)
5. 1/2 buttercup
6. Esen Vanila
7. 2 biji telur
8. 1 peket biskut Marie


Gaul semua bahan-bahan dari no 1 sampai no 6 dekat atas api.. 
dah cair, masukkan telur, gaul
Lepas tu pecah-pecahkan biskut Marie
Lepas tu masuk dalam loyang, letak dalam fridge bagi keras sikit
Siap..


Cooking is simple kan :)







4 comments:

mama tisya said...

mmg paling senang...kacau2 ltk dlm petiaias:) lama tk buat

maszmadi said...

senang jerk kan, masz asik berangan jerk nak buat tapi ntah bila..

Liza Othman said...

mudah and sedap :)

akubiomed said...

Antara kek kesukaan. :-)

 

| | | I'm Ibu Emir | | | Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez