Thursday, August 02, 2012

Emir's activity before sleeping time

Apart from playing with that square box --- ape lagi, game lah kan -- he has another addiction.. finding hidden pictures, and usually he would hunt for the hidden picture before going off to bed.. 


and we bought few sets of hidden pictures books, now he is quite good in searching for the pictures unlike the first time he tried. 



Tekun tak gambar Emir kat bawah ni.. selalunyer dia akan buat dua tiga page sebelum tidor.. kire ubat tido lah.. i pun bagi je instead of dia main game, baiklah dia buat activity book ni kan..


honestly, i bought this book for myself :p never thought that Emir would join this interest :) being emir, sekali buat memang tekun, kalau dia kate nak buat 2 pages, 2 pages jugak lah dia paksa diri dia buat walaupun susah nak cari gambar-gambar tu..




tapi biaselah, kalau dah susah sangat.. ape lagi, Emir akan tengok je jawapan kat belakang tu.. but mind you, he rarely look at the answers unless dia dah giveup. how sure I am? because... we have the same books, one for him and one for me -- sangat lah  mak dia pun macam budak-budak kan ;p.. to differentiate, one in english and one in malay, tapi same je bende nak kene cari heheh.. so kalau dia tak tau.. i lah tukang bagi tahu jawapan :D.. 



p/s bila tengok gambar atas ni serious tengok Emir dah macam budak besar.. :) rindu zaman Emir baby dulu..







4 comments:

mama_umar_maryam said...

yg penting emir ttp ensyem,hehehe

TehZ said...

Hahaha I really love this activity too! Best! :)

TwiggyLiyana said...

huuhhh bagusnya, my daughter will be like "iPad please"

Jojoe said...

where do u buy this book mira? i pon nak belikan my daughter she will like this.. sbb dia x suka kaler-kaler

 

| | | I'm Ibu Emir | | | Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez