Sunday, August 05, 2012

A note after Lin Dan grabbed our hope

Ya, I antara berjuta rakyat Malaysia yang menonton siaran langsung perlawanan antara Lin Dan dan Dato' Lee Chong Wei yang mana umum mengetahui kita kalah tipis dalam perlawanan tersebut dan seterusnya melenyapkan harapan kita untuk meraih pingat emas (or meraih free Baskin Robbins :))


and im sure, many of you have seen the below snapshot.. 




Di Malaysia, bukan senang kita nampak spirit rakyat kita bila seseorang atlit kalah dalam pertandingan, apatah lagi melenyapkan impian negara kita kan .. tapi kekalahan DLCW nampaknya sangatlah beze sekali.. ramai yang support dari belakang, apatah lagi match antara kedua jaguh dunia tersebut adalah sangat sengit. Yes, DLCW kalah bermaruah.. lawan sehabis mungkin, cuma nasib tak menyelebahi..  I didn't watch the earlier match (double) tapi adik I kate sangatlah frustrating.. 


But don't forget, at least DLCW bawak balik silver untuk kita semua .. :)



To that, I would like to say....



p/s dulu mase i bujang, segala mala sports event i watched even though i, in actual fact, not a sportperson.. i just love  Olympic, Sea Games, Commonwealth, Asia Games, World Cup, semua i tengok, cuma lepas kawin ni sebab kekangan masa, kurang sikit aktiviti i ni.. match yang best je i tengok.. how about you??







8 comments:

Mama Zharfan said...

he has tried his best kan....di empunya diri lagilah beria nak menang kan....memang tak de rezeki for him and msia for the gold medal yet..

Iryani Noor said...

aku sedih beb bile tgk die kalah...
kalau kite pun rasa hampa, apa lg die yg main bermati2an... tak jauh sgt pun point derang...
mmg die nampak frust sgt...
yg bergu tu mmg xyah citer la... bnyk wat silap.. sakit hati wooo...

anyway DLCW, you will forever be my hero.. chewahhh =p

Liza Othman said...

silver pun ok ape.. at least ada gak buah tangan utk m'sia :)

mira, lepas step no.1 (periuk A), ko asingkan 2cwn adunan agar2 tu ke periuk lain yg kecik (periuk B). then mix milo dlm periuk B.periuk B dipanaskan dgn api kecil.

then ambil 1cwn dr periuk B, curah dlm acuan agar2.bila dah set, curah semua dr periuk A+biskut oreo. tunggu set lagi. lastly curah yg periuk B.

so layer die jadi milo->susu+oreo->milo

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

samalah jugak kurang tengok sukan kecuali match yg rasa2 best jer

dee said...

Tahniah to DLCW... Die dh buat yg terbaik kan kak..sangat bangga dgn dia..;)

ana-kirana said...

tu pon masih ada manusia tak reti appreciate..hanya pandai condemn saja..cakap pandai berapi2 ....

Ezna said...

takpe DLCW u dah buat sehabis baik!!! TAHNIAH pada DLCW!!!

Em's Family said...

Liza.. thanks tau.. ni baru paham ni :)

 

| | | I'm Ibu Emir | | | Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez