Saturday, July 28, 2012

Where to eat: Buffet Ramadhan 2012 @ Marriott Putrajaya

ini adalah entry yang sangat panjang, cadangnya mau saja buat dua tiga entry, tapi kesian kepada rakan taulan yan imannya tak kuat tengok makanan hehe :D.. aler, tak dalah, i pun pembaca blog jugak, kalau entry yang sama dua tiga entry, boleh naik boring jugak nak baca kan.. so let it be one for all..

so last Thursday, Mama invited the whole family to breakfast at Marriott Putrajaya. Heh.. again :D dont worry, we just love it. as i told some of my friends - eat - is my middle name :D.. cumanya ada sikit kelewatan bertolak dari KL,  ape nak buat kesilapan teknikal berlaku :p jadi kami bertolak pukul 5.30 petang, of cos, Mr. Husband tak udah-udah dok membebel, tahu sajalah, dalam bulan Ramadhan, satu KL ade tiga jam je nak balik dari office sebelum bukak puasa.. semua jalan jam, kalau meteor jatuh dari langit, confirm tak dak sapa boleh lari :p

Tapi disebabkan kekacakan dan kepandaian laki i -- kene puji sikit - sempat lah kami sampai on the dot, lima minit awal lagi .. tapi bayangkan 2 jam just nak sampai putrajaya.. baiklah balik Melaka jumpe ibu mertua i.. 

Turun-turun je, ade dekorasi bukak puasa dekat sini.. rasanaya hari tu ada invitation untuk anak-anak yatim, siap ada clown datang lagi.. tapi tak de pulak i snap gambar clown.. --dok sibuk melantak kan--


Dah sampai ngam-ngam, tak de nyer i nak pergi ambik gambar ape bagai, kite makan dulu...
jom tengok makanan dulu...


Fakta: yang atas ni bukan pinggan i ok.. i makan banyak, tapi tak de lah letak banyak-banyak macam ni :D


Ok, orang panggil tu ape yer? i tau tengok Mr. Bean je.. tengok Encik Emran ambik banyak, i pun belasah ambik 3, sekali makan satu je, lepas tu dah tak boleh telan :D


ini pinggan i dengan Emir rasanya.. ada sushi counter.. Emir as usual, siap ada special request lagi dekat chef yang jage counter.. dia belasahnya Maki tu sampai 4 sets.. - udang tu i punye lah


Alhamdulillah, masuk sehingga hari ni, Emir baru sehari ponteng puasa.. makin lama dia makin stable puasa..


dan lagi, rasanya adik-adik semua dok sibuk ambik bende yang pelik-pelik je


Adik beradik, muka  tak sama tapi dua-dua still available hehehe


u see.. kiterang macam obses dengan bende tu.. but seriously, apa namanyer?


Pemandangan dalam Zest restaurant, actually banyak sangat-sangat counter dibukaknya.. dekat luar restaurant, so tak akan ada lah sesi - i makan lebih pada you, u tak dapat -- sini semua dapat..


Dessert counter.. sate pun ada, tapi dekat luar, i tak ambik gambar, and durian pun ada.. cuma durian boleh makan dekat luar je, tak boleh bawak masuk dalam..


Tempat sushi Emir.. Emir tengok je kat sini dah buat aksi slurpppp..


Tak taulah dari semua ni, berapa banyak bahagian yang diambil oleh family besar i..


Dim Sum station..


Si kecik yang behave mase orang lain tengah makan ..


Boys will be boys!! Agree? :D


jemput tengok yer ..


by the time nak ambik gambar sefamily, sekali bateri i dah kong.. dah selamat dah pun.. bapak i tak ikut, bapak i kate kalau ikut, sure tak sempat nak terawikh jemaah.. yerp, its true, i rasa itulah draw back makan buffet ni, makan sampai tak ingat, lepas tu dah kenyang, dah tak sempat nak terawikh kat surau..


Brotherly love... 

Encik Emran, berapa banyak anda makan? Meh i jawab -- 10 ada kot :D


Sorry, malas nak edit kasik cerah sikit..




our small little family.. Alhamdulillah..






7 comments:

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

ila akan mkn kat sini kalau opis support

Mama Zharfan said...

beshnya bukak puasa kat hotel :)

Ezna said...

wahhhhh shud try la makan kat sini err err mahal kan?

BabyBooned said...

itu oysters, mira dear :) my fave

Em's Family said...

oh, its that oyster? i tot oyster bentuk lain *malu :D

Iryani Noor said...

ohhh oyster.. may fav...
aku kalu p buffet, mmg cari oyster dulu =p.. nak2 kalu kt shangri-la punyer, mmg freshh sgt oyster die..
thn nie xberkesempatan nk berbuka kt mana2 hotel lg..

MaMaMiKaeL said...

hi mira, leh tau tak harga package buffet kt shangri-la nie...sy n hasben bcadang nk g mkn kt cni....

 

| | | I'm Ibu Emir | | | Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez