Tuesday, July 31, 2012

My kuih keria..

I dont know, but i feel so proud to myself if I managed to cook our traditional dish..


dan sejak dua menjak ni den suka betul buat kuih keria.. dekat bawah ni gambar my second attempt buat kuih keria..


Ubi keledek ni i beli masa i pergi Cameron.. sungguh lame keledek tu, but anyway, to be honest, my first attempt, bulat dia agak buruk but it tasted better than the second attempt. yang second attempt ni, rupa sangat mengkagumkan, tapi i terlebih tepung, so keras sikit..



tapi rumah Kemensah sentiasa menerima apa sahaja hidangan sedap ke tak sedap ke.. tetap habisss.. jadi usah dirisau kalau masaknya tidak sedap :)







4 comments:

Mama Zharfan said...

nampak sedap :) yum yum

Ezna said...

wahhh jenuh le u gentel gentel bulat2 tu yer mira....

gratz...dah terer masak kuih orang lama!

Liza Othman said...

why no resipi? hehe..
dasat gak tu.. aku lom pernah way keria tp suka makan :)

mama_umar_maryam said...

ishk..i suke keria!!! lagi byk gule lg i sukee

 

| | | I'm Ibu Emir | | | Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez