Saturday, July 14, 2012

Makan di Sungai Palas

Sepanjang keluarga Encik Emran berada di Cameron Highland, kami memang memberi banyak bantuan ekonomi kepada tempat-tempat di sana sebab boleh katakan semua tempat nak pergi, walaupun baru kejap pergi tempat yang lebih kurang sama..


Sehari sebelum tu kami singgah di Sungai Palas, beli teh dan makan.. lepas tu the next day sebab guna jalan ikut Tapah, singgah lagi di Cameron Tea Valley.. dan paling best.. setiap kali berhenti, kiterang makan.. berhenti je makan...


Tapi mak aiii.. kedai-kedai dekat sini macam makan dekat Starbucks, San Fran.. boleh tahan jugak mahainyer, tapi dengan slogan -- "ni nak datang balik ni mau lagi 2 3 tahun" jadi teruskan saje lah perjuangan untuk makan sakan ..


Ok, ni semua gambar dalam kamera mira.. so agak tak cantik dan main tangkap je hehehe.. biasalah, untuk mendapatkan aura upload dari kamera Encik Emran adalah satu perkara yang sangat memerlukan motivasi memandangkan Encik Emran dah tak nak tolong dah edit-edit gambar kalau tak masuk Shutterstock .. :p


Okeh gambar-gambar dekat bawah ni masa sesi makan dekat Sungai Palas.. 


Biaselah sebab tak dapat makan dekat Rajoo's Farm, terpaksalah makan scone dekat sini.. tu diaa i order strawberry scone dengan original scone.. sebab tak ingat dah macam mane rase Rajoo's scone, so scone ni pun sedp jugak :D




Dan kalau pergi sane kenalah try Boh tea yang pelik2, . so orderlah seteko tea, sesi yang amat digemari Emir sebab dia suke tolong mak nyer masukkan gula.. anddddd i dont have to teach him cukup tak cukup.. dia sendiri yang kacau gula tu, then rasa, kalau tak kene dengan taste dia, dia tambah lagi.. dan lagi.. dan lagi... tapi nak menunggu dia settle semua keje dia tu, makanan pun boleh habis.. hehehe punye lah lame nak dapatkan taste yang dia nak..




Ok sangat rugi, sebab dalam kamera i ni tak de satu pun yang i dengan Emir pandang kamera sama-sama.. Laki i ni kalaau ambik gambar bukan nak bagi warning dulu ke ape.. main tangkap jer..




Oh, i seperti biasa, setiap tempat  i minum hot chocolate tea... suke!!! 




Gambar Emir dengan bapaknya.. okeh benar, tak de gambar kiterang yang cantik2 boleh pandang kamera.. 




Emir seperti biasa nak sandwich jugak. walaupun dah sebulan lebih i pergi Cameron ni, tapi i still ingat harga sandwich .. RM6 lebih ok.. i think RM7, tapi yang pasti, memang mahal berkali ganda dari kedai Roti Boy atau Kedai Cake sense dekat KLCC tu..phew.. sungguhlaa.. 


Oh, mestilah ada gambar keluarga Encik Emran mengadap panorama belakang Sungai Palas tu, tapi......... nanti-nanti i upload ok.. biar lambat janji upload hehehe..


Till then, happy weekend you all...









7 comments:

Mama Zharfan said...

nampak sgt sedap and pemandangan kat belkg tu sgt cantik!!

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

rambut emir tue perangkan?

mama_umar_maryam said...

mmg rmi kate tmpt makan area sg palas ni best

Ezna said...

sg palas ni cameron valley ke?

Ezna said...

Sg Palas ni Cameron Valley ke Mira....i cam confuse lak...hehehe...

Em's Family said...

ezna. sungai palas bukan cameron valley.. :) sungai palas yang ladang boh tu, cameron valley dekat tempat turun bukit ke tapah..

Ezna said...

Ohhhh ladang boh. Oh ya i pun ada gi sini. Yang jalan dier teruk giler tu.....

 

| | | I'm Ibu Emir | | | Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez