Tuesday, June 19, 2012

Cameron Highlands - Part 1 - The hotel

Alhamdulillah, barulah terdaya nak update gambar cuti-cuti Cameron Highlands.. bukan ape, terlalu busy,  kami ke sane dengan tiga kamera, satu kamera dslr - hubby punye, satu Lumix yang tak berape cun gambar dia tu i punye dan satu lagi Canon yang hubby menang tu.. so kejap ambik kamera ni kejap ambik kamera tu, i sendiri tak tau which is which.. but i will start with my camera dulu la kan..


As i told you, it was an unplanned vacation. I was on leave on Friday and it was school holidays. So, ape lagi.. plus both of us love Cameron Highlands and the last time we went there was way back in 2009, so approximately 3 years sudah..

We started off our journey quite late, hubby had to settle his own errands in the morning and another reason, I only packed in that morning itself.

But, to make it even more worst, hubby agreed to drive me to Marriott Putrajaya for my photoshoot session - dedicated for the contest which was out of the way already .. perak dengan putrajaya, kan jauh jauh..

and so, timing dah lari, habis everything around 4 pm.. hubby said - Port Dickson je lah since dah dekat but I dun like changed of plan.. I insisted to go to Cameron despite that all hotels were fully booked!!

Yes, fully booked..

Until I called

Hotel Chua Gin and surprisingly, ade bilik lagi...

The price was not bad either.. RM198 on Friday and RM210 on Saturday..

But of course I was uncertain on the hotel.. Dah la mintak RM100 upfront for booking fee, mane ade hotel lain mintak duit bank in dulu kan.. tapi I redah je , nak nak tu je hotel yang ade..

We arrived Cameron Highlands around 8pm+ and Ya Allah.. jam giler ok.. giler-giler.. semut lari pun boleh menang!! So i called my dad, but my dad replied "ade anak tadika, yang berasak-asak ikut orang anak yang dah sekolah buat ape"

Yaa sooo true..

Anyway, sampai jugak dekat sini .. exactly located in Brinchang town..


and the room.. Alhamdulillah, not bad,.. very clean.. tengok TV pun baru..  LCD lagi, cume bilik kiterang tingkat atas sekali, tingkat 4, tak de lif, hubby cakap, kalau duduk seminggu ni sure i boleh kurus huhuhu..

Duduk dekat Brinchang, senang sangat, kiterang banyak jalan kaki je nak ke sane sini .. i will tell you in details later.. anyway, letak bag, terus kiterang pergi Pasar Brinchang cari makan.. dapat lah satu gambar Emir yang pandang kamera macam ni..



Till then..

To be continued..


 

9 comments:

Myra Jay said...

Memang best kalau dok hotel area brinchang, semua ada, pasar malam pun dekat.. ;)

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

mm..alhamdulilah hotel pun npk ok..

Nad @ MamaZN said...

emir susah tgk kamera ke skrg? :)

Deq's Qienz said...

bestnya pergi CH..lama dah xpergi..hehee

Mama Zharfan said...

me dh berkurun tak pegi CH ni

kak ina kl said...

belum pernah lagi pegi dengan anak-anaksbb dorang ni mabuk kalau jalan cam ular di palu

Ezna said...

comel emir. Next time tgk camera ye sayang...hehe....hotel ok nampaknya....

ketikketok said...

Jom cuti-cuti unik Terapi Spa & Keluarga Mini Agro-Forestry Aromatherapy Village Cameron Highlands.

hainom OKje said...

Comelnya Emir...Ai tgh duk mencari hotel ni

 

| | | I'm Ibu Emir | | | Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez