Thursday, June 21, 2012

Cameron Highlands - The Makan sakan

Honestly, sometimes the most people think about me - maybe I kuat makan. Yes, I cant deny it. I just love food. Suka. Jadi tengok lah badan yang comel ni.


But I know, when the age is giving you a call, I really have to work towards a healthy lifestyle. But errr... it takes time, is it helps if I say,  I no more enjoying fast food, and ayam.. and just love ikan... --ok sekadar sedapkan hati.. 


Ok ok, back to the main story.. Cameron memang tak boleh lari dengan Strawberry dan teh.. semua strawberry, strawberry tersangat lah mewah, semua bende letak strawberry, even dadih jual dekat pasar malam pun ade secalit strawberry, itupun jual dua ringgit jer.. so betapa mewahnya strawberry dekat sini..


Previous entry, I ade cerite nak makan scone yang sedap dekat Rajoo's Farm, tapi disebabkan anak kesayanganku tak nak turun, so dari Rajoo's Farm, kami ke Strawberry Agrofarm, jalan kaki je dari hotel kiterang.. tak payah nak berasak-asak naik kerete.. 


Dekat sini pun hmmm semua ada.. :) dan sangatlah tempting.. i dengan hubby beli asing-asing. Hubby pergi ambik gambar dulu, so I pergi beli makanan dulu.. then , Encik Suami i ni pun beli makanan lagi.. betapa banyak lah untuk kiterang berdua jer..


 yang ni strawberry cheese cake... serious sedap :)

 Strawberry waffle.. pun sedap jugak.. yang ice cream strawberry tu bukan i punye ok, sempat jugaklah nak rasa bersalah kalau makan icecream tu.. sempat rasa satu sudu je - sungguh tak tipu hehehe


 abaikan Emir yang tak nak pandang kamera.. nak tunjuk air je sebenarnyer :) - emir nak pure strawberry juice je.. hubby strawberry Lassi dan I punye strawberry hot chocolate.. :) i kat sane semua kedai i minum strawberry hot choc jer...



bile Emir dah besar ni , I rindu pulak masa emir kecik-kecik, masa Emir tak diperkenalkan lagi dengan segala game dalam tab atau handphone.. dia kurang enjoy sikit kalau aktiviti luar lame-lame, sebab cepat rindu same itu game.. sekarang I dalam proses kurangkan dia main game.. Alhamdulillah slowly progressing, tapi jenuh la nak menjawab soalan dia "Ibu, what to do now.."


Kesian dia kan anak sorang, tak de kawan nak main.. and that's the reason I bagi dia main game.. 


:)







12 comments:

AyuArjuna BiGoshh said...

daaa... i jeles tgk ur food...why lah my hubby tak pernah bawa i pergi cameron..why why..arr :p hahahah

ChentaHati said...

my son pun sama... hantu game... just name it, sume dia on aje. now i pun tgh slow down kan dia main game sb nxt year dah masuk std 1... nt asik hadap game semata, susah hati i. tapi bila kita control mcm tu dia akan kata, "mama, aysh bosan" pulakkkkk!

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

sedapnyeee.. buat ila rindu cameron..mm

mama tisya said...

dapnye dessert2 itu

Cute Mum said...

sungguh memyelerakan makanan tue.. Buat rasa nak jer.. Tapi kompom dah tak sempat nak kesana.. Huhuhu...

Mama Zharfan284 said...

i doakan u akan dpt baby soon amiin

kakchik@ella said...

sedapnya makanan tuuu .. berasakan stroberi lak tu. Hmmmm .. kalau KC pun akan makan jugak without counting the calories. Hehehe.

Nad @ MamaZN said...

kat CH, wpun sejuk tetap ada eskrem kan? ;)

Ezna said...

budak2 zaman skrg kan....

airin diana said...

Wow! strawberry waffle looks yummy!!
next time nak try la..

mama_umar_maryam said...

ya Allah, your n3 ni buat i xkesah nk redah CH wpon jem,hahaha, stoberiiii

Ezna said...

awwww shud try ni....:-)

 

| | | I'm Ibu Emir | | | Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez