Wednesday, June 20, 2012

Cameron Highlands - Largest Indoor Maze in Malaysia

Actually I tak tau, baru je tau mase kat sane hehehe.


So during our 5 hours journey, I already explained to Emir on tourist attraction in Cameron Highlands.. Dalam banyak-banyak tu, we thought that he will be excited to visit Strawberry's farm but surprisingly, dia sibuk nak pergi Bee's farm... 


Tahukan, kalau musim cuti ni, pakcik makcik, apek nyonya, boleh buat duit sangat-sangat sebab semua tempat dekat Cameron Highlands tu penuh sangat-sangat dengan orang.. ok ni gambar dari bilik hotel i.. note that kawasan ni kawasan belakang, sepatutnya tak delah banyak kerete.. tapi tengok la bertapa banyaknyer kerete.. bau minyak brek dah macam sebati dah dekat sini, sebab nyer banyak kete tak tahan bile kene jam teruk macam ni.. 




Dah jam bukan main teruk, we decided to stop, so our first destination the next day tu was Rajoo's Farm.. punyelah susah nak naik atas tu, penuh.. tapi entah macam mane rezeki kiterang, terus dapat parking dekat atas tu, tak payah lah susah-susah nak naik bukit.. 


Tapi .. anak kesayangan I tak nak turun kerete, buat perangai pulak, Emir ni memang pada kecik bukan jenis yang menangis pergi jalan-jalan, suke lagi kalau pergi jalan.. tapi sebab I dah janji nak pergi Bee Farm dulu, tu yang dia nangis sakan tu.. ;)


So dengan hati yang berat, especially mak dia yang nak sangat makan scone Rajoo tu terpakselah melupakan hasrat dan terus masuk kerete menujulah kite ke Bee Farm..



Bukan ade ape pun, laki i suke lah sebab boleh ambik gambar.. so I jalan-jalan je kat taman tu dengan Emir, kawasan taman ni tak de orang pun, kiterang je yang sanggup jalan tengah panas.. tapi sini sejuk so i tak kisah jalan-jalan.. cuma I tangkap gambar Emir.. Emir tangkap gambar i.. 



nasibla ade the Largest Maze in Malaysia ni.. dapat lah mengubat ke-boring-an menunggu laki i ambik gambar.. Adult RM5, child RM3..



Dalam dia macam ni lah.. sorry gambar bawah ni kabur sebab Emir panik tak dapat cari jalan nak keluar.. Overall I rasa not bad, sebab susah jugak nak cari jalan keluar.. let the kid show the way,  kalau mak pak buat kejap je lah habis :)


Kalau dah dapat cari jalan keluar, get the stamp and you will get a keychain.. :) 

Nama je pergi Bee's farm but we didn't buy any honey pun hehehe..



5 comments:

Mama Zharfan284 said...

i pernah pegi CH time cuti sek--memang serik sbb sgt2 crowded :)

mama_umar_maryam said...

oh,xtau lgsung ade the largest MAze kt CH,hehehe

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

janji dapat habiskan masa dgn emir hehe

Ezna said...

ni pon i nak try maze ni

ketikketok said...

Jom cuti-cuti unik Terapi Spa & Keluarga Mini Agro-Forestry Aromatherapy Village Cameron Highlands.

 

| | | I'm Ibu Emir | | | Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez