Saturday, May 19, 2012

Prize Giving Ceremony - Jacobs Peraduan Ibuku Inspirasiku

Salam all

Actually I have been trying to update this blog since last Monday, tapi sebab terlalu busy.. dari hari Jumaat lepas, tidur dekat Kemensah, Sabtu balik Melaka..

and this week is one whole history..  i was really tight up with works.. and balik pun malam..

hmm its not easy to work at bangunan 88 tingkat.. :( rindu sama itu Great Easte*rn -- too late.. ok tutup cerite..

once balik, the first thing i will do now, is replying to all emails pertaining to Amway and of course doing some marketing.. which really require my time investment..

so by the time i landed to blogspot.. i was tired and i decided to.... postpone the entry one day after another..

yerp.. there goes my alasan hehe..

ok by the way, i know this cerita is somehow dah basi but it remains as one of the best moment for me with my mum...

Let me start..

This event took place at The Apartment, KLCC last Friday, 11 May 2012. So i decided ambik cutilah walaupun hakikatnya, ambik cuti tapi pergi KLCC macam membazir je kan..


Event ni sebenarnya untuk umumkan siapakah pemenang grand Prize RM30,000 untuk Peraduan Ibuku Inspirasiku. Jadi jemputan di kalangan 8 weekly grand prize winner dari minggu pertama sampai lah minggu ke lapan..

Sampai-sampai pihak Jacobs dah ramai menanti, and the first thing they asked to do was, write a sweet note to your mum.. and it was not that easy ok, u mean writing a note for your mum while your mum was standing next to you? hehe


the decoration for this event was superb, I mean knowing that the Apartment is a restaurant, and the deco turned out to be something very pampering and macam kat rumah... menarik kan.. i suke sebab ada one section letak gambar-gambar ibu dan anak.. menarik.. 


gambar we all pun ade, kalau dekat atas, belah kiri 3 dari bawah... :) gambar yang i hantar masa entered the contest.. i attended the event together with my sister Mimi .. 


then Jacob's has few sections to spoil your mum.. tapi sebenarnya manjakan diri sendiri pun iye jugak.. The first area we visited ---



MASSAGE AREA..



Betul-betul depa massage walaupun bukan full body massage tapi memang best.. Im not sure the name of the Spa, but one of the branch ade dekat 1Mont Kiara.. sungguh la i tak ingat.. ini pun sebab conversation dengan tukang urut..

Then, my mum said, sebelum buat bende lain, baiklah isi perut.. betul.... kami bertiga tak makan lunch lagi.. jom tengok apa yang ada

 spaghetti.. 


Salmon.. i love this.. 


Salad.. mama ambik ni banyak.. :) she is so healthy kan.. 


dengan Mimi..


and the dessert.. The Jacob's Eton Mess adalah sangat sedap tak terkata.. :) nak tanya resipi, tak tau nak tanye sape.. Mimi and I tambah dua kali.. :)

Yes, semua makanan adalah sihat, tanpa lemak dan minyak.. nama pun event yang sihat kan. hehee.. satu gambar lupe ambik.. dekat sini, paling i banyak belasah adalah fruit juice.. really fruit juice, ade carrot lah, avocado i think.. kiwi.. my mum siap cakap "banyak nye minum".. i jawab "minuman sihat.. takpe" hehe

Lepas perut dah isi dengan kenyang, kiterang sambung lagi nak try booth lain pulak.. kali ni terjah ke ..


YERP mase untuk menconteng muka.. i ni dah lama sangat dah tak makeup kan diri.. 


Lepas tu turn mama pulak, Mama tak nak sebenarnya, tapi i kate, sekali sekala Mama, orang nak makeup muke kite, ape salahnya.. so Mama i pun layan jugak :)


lepas dah make up cantik-cantik haruslah pergi ke booth ni pulak ...


Jangan tak kenal I ambik gambar dengan sape.. :) Orang yang sentiasa bertuah jugak kalau bab contest-contest ni :) Zamzarina ayu.. 


Sorrylah yer... gambar banyak yang blur  blur.. :) kalau Mimi ambikkan semua blur hehehe...

Overall i just love this picture.. 


Lepas dah seronok bergambar.. barulah ada official speech from the CEO


bersama kami-kami yang kusyuk mendengar :)


Sambil-sambil tu ada juga video presentation of our pictures....


Actually ade videoshoot yang all the winners dah buat and should be presented during this event, but unfortunately due to some technical errors, tak dapat lah dipersembahkan dekat ibu-ibu kami..

My feeling, thank God, sebab malu sangat i menangis beria dalam video tu huhuhu... kalau Mama tengok, malunyer :D -- kira doaku termakbul :p

dan tibalah masanya diumumkan  pemenang Grand Prize rm30,000 sorang.. dan setelah dijangka, Ayu (Week 1 Winner) adalah salah seorang pemenang RM30,000 dengan Low Wai Yean (Week 3 Winner)


Her mother at this age, still masuk marathon semua and live in healthy lifestyles..


and Ayu... again, tiada apa yang dapat mengalahkan sebuah cerita kehidupan ibu tunggal yang kematian suami ketika anak masih kecil... 

Selepas tu Jacobs sediakan one bouquet of flowers dan satu tin Jacobs yang mana, ibu akan bagi Tin Jacobs kepada anak sebagai tanda "Jagalah kesihatan" dan anak akan bagi ibu bunga sambil ucapkan "Selamat Hari Ibu"



Dekat akhir-akhir event, Dynas datang dengan anak dia.. I sempat tanye kat dia "are u the ambassador".. then Dynaz jawab "no, i bagi testimoni jer, kalau i jadi ambassador habis lah i, dah la datang lambat" , she is so cool.. and cute and glowing especially with her new hair cut..


tapi yang best tu, yang tak menang pun dapat jugak bawak balik hadiah... 

First, of course lah biskut Jacobs kan.. ok i bawak balik rumah mak I, semua habisssssss dalam mase beberape jam except tin biskut (tak de dalam gambar) yang ade reben tu je dapat diselamatkan untuk dibawa balik ke Melaka...


then dapat Frame gambar ni, dua lagi.. suke!!!


paling best.... jeng jeng jeng... dapat RM500 Parkson voucher!!!


 Thank you so much Jacobs!!!!! Thank you for this opportunity, Thank you for this event, and thank you for choosing me as one of the winner.. 

and yes, I have received the Osim uAstro as well, will update it in due course.. :)













12 comments:

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

tgu entry nielah.. tah iah ayu.. dapat join event jacob nie mmg best.. sgt2 best event dia kan?

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

haha.. tertype ayu la plak nak type mira.. nampak sgtla korang bff sampai ila salah type haha

yumielufya said...

bestnya event jacob..tahniah Kak Mira...

Nad @ MamaZakwanNayli said...

wah, sangat best la miraaa...!!!
hadiah best, dpt join event pun best
pengalaman sungguh!
bile la saya plak nak merasa join2 camni, uhuhu!

apa2pun, tahniah mira!
mak mira nmpk muda la.. :)
cam adek bradek plak

Wansteddy Tales said...

sangat gempak! dah join event cmni mmg bermakna kan nk2 share dgn mak tercinta. wan xde rezeki dgn esei cnts. perlu menuntut ilmu dr yg pakar menulis mcm mira dan lain2 :D

Mama Zharfan said...

congrats babe! siyes sgt besh tu :)

Ezna said...

wow memang event sangat gempak!!!

rzahira said...

congrats! bestnya dpt join event yg mcm tu ;)

AyuArjuna BiGoshh said...

besh giler event ni..apapun grats mira..bukan senang to be one of the candidates for the GP winners :)..tahniah sekalilagi

mama tisya said...

tahniah mira

BabyBooned said...

Wahhhhh bestnya!! So happy for u mira!

Iryani Noor said...

cangratss babe.. gabo korg bertiga tu mmg cantik.. kena frame tu...

 

| | | I'm Ibu Emir | | | Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez