Monday, May 21, 2012

My 7th anniversary

Alhamdulillah segala puji bagi Allah, sampai lah juga ke alam perkahwinan yang ketujuh. Tiada apa yang nak diucapkan melainkan bersyukur kerana dikurniakan seorang husband yang normal.. ada sayang, ada marah, ada romantik (bile angin kus-kus datang), ada mengada.. normal la kan.. kalau dalam rumah tangga si dia baik manjang, tak de pasang surut..  itu rasanya abnormal tu...


Itulah, kalau lah i artis, sure ramai dah wartawan tanye, macam mana i kekalkan perkahwinan ni hahaha.. well to be honest, i dont think 7 years tu cukup untuk bagi jawapan.. 7 years is still young in marriage, cuma i dah lepas 5 tahun ujian dalam rumah tangga.


As the marriage grows older, we become more matured.. more rationale in making decisions, discussions and what not.. mungkin faktor usia yang dah makin meningkat, gaya  pun dah lain as compared to err when i first stepped to marriage world.. at the age of 23... mudaaaa nyaaaaa!!!


So hari Sabtu malam Ahad, mintak permisi Mama tinggalkan Emir jap untuk kiterang dating dua orang.. tapi dekat je lah, Wangsa Walk.. keluar pukul 10, beli tiket tengok Avengers pukul 12 malam :p lama dah tak tengok Midnight ni.. 



Sebelum tunggu pukul 12 malam, i mainlah bowling.. as usual tak de lah i menang pun, saje nak kill the time.. tapi seronok lah sekali sekala keluar berdua.. cuma rasa lain jugak bile kite seronok Emir tak de.. itupun pukul 12 malam Emir telefon, dah cari mak bapaknya huhu..


Alhamdulillah, moga kebahagiaan ini kekal ke akhir hayat.. InsyaAllah..







10 comments:

Mama Zharfan said...

heppy anniversary babe. moga bahagia hingga syurga..amiin

mama tisya said...

happy 7th anniversary utk mira & hubby..smoga berbahagia hingga hujung nyawa

Iryani Noor said...

Amin...
Happy 7th Anniversary babe...
mo berkekalan sehingga ke akhirnya

gambo ko cemolot ngan emir tu chomellll sgt...

ana-kirana said...

selamat ulang tahun ke 7 mira!moga kekal bahagia hingga ke pintu syurga...

Nad @ MamaZakwanNayli said...

hepi aniversary mira!
moga kekal bahagi ahingga ke syurga :)

mama_umar_maryam said...

happy 7th anibeseri mira!! yeah..taon ni i pon nk clbrt berdua jugak,xkire!!haahah

Liza Othman said...

happy anniversary mira.. 7 years dah.. nampaknya kita ex-homeroom AB ni agak cepat gak kawin eh.. rasanya start with yanti (21/22yo), ko 23yo, me 24yo

ashra said...

Lama tak jengah blog mira..

Happy anniversary..semoga bahagia berkekalan hingga ke akhir hayat ye...

Dan sentiasa dimurahkan rezki...amin..

Emir semakin ensem lahh.......ni sok da sekolah rendah ni,jadi pujaan ni..hehe

im_an_ibu said...

Happy 7th anniversary mira!!! Bestnye kawen awal. :) i doakan ur family bahagia selalu n dpt menempuh all the ups n downs :)

Jojoe said...

happy 7th year and more to come! :D

 

| | | I'm Ibu Emir | | | Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez