Monday, April 23, 2012

Rezeki di mana-mana

Yes, rezeki dekat mana-mana.. dan Allah bagi rezeki sama rata je..

sometimes ada orang tu dia ada semuanya, nak apa, cakap je, kalau boleh satu dunia ni pun dia boleh beli, cuma mungkin rezeki kebahagiaan tak ada..

sometimes ada orang tu dia takde langsung harta benda dunia, yang dia ada survival kehidupan sehari-hari, tapi dia bahagia sebab keluarga, anak, mertua ada ikatan yang baik

sometimes ada orang tu, rezeki ada, harta pun ada, kebahagiaan pun ada, mungkin tak banyak, sederhana sahaja, tapi ada keduanya.. cuma dalam pada dua perkara yang berjaya kita takluki, kadangkala Allah datangkan ujian..

Ujian untuk menguji hambaNya..

siapalah kita kalau tak kene uji.. ujian penyakit, ujian dalam pekerjaan, ujian dalam ikatan kekeluargaan, ujian harta..

Menarik kan..

cuma kita manusia, bila dah kene uji, baru ingat yang Atas sane..

dan saya percaya setiap yang berlaku ada hikmahNya.. 

cuma sekarang ni, process nak pulihkan semangat balik mestilah ambik masa.. nak cari balik semangat yang hilang..

tak pe lah, yang penting, i still can text my husband and said "sedih sangat sekarang ni". i still can call Emir's teacher and asked "macam mana Emir hari ni, pay attention tak", i still can call my parents "baba, mama kejap lagi kak long sampai Kemensah, bukak pintu boleh"..

i have to be positive, sebab ada orang nasib dia lagi teruk pada kita.  

Cuma at this momment, i need some strength to move on..

Love
Amira

10 comments:

Ummi Dania Yasmine said...

Cuma at this momment, i need some strength to move on..

ayat atas tu....y mira? pm me thru fb ya...

Cute Mum said...

betul tue..
rezeki ada dimana-mana..
uyun memang susah dapat kerja baru, tapi syukur dapat buat bisnes pin boling tue.. at least dapat tambah pendapatan kami..

hihi.. nampak eh tin jacobs tue.. minta aura sikit menang GP.. hihi..

Mama Zharfan said...

u always have us (me, ayu, ezz) if u ever need a shoulder to cry on..
i always pray for your happiness amiin

Sidratul Muntaha said...

sabo mira...
tu sbb org2 tua selalu kano
kwn yg baik kwn yg mendorong dan bagi semangat amsam kita susah
bkn yg dtg menempel msa kita senang dan bergembira.
anggap yg dtg ni bkn ujian tpi lebih kepada kasih sayang Allah yang kita tak terduga.
bila kita rasa tertekan,banding dgn orang yg duduk bawah jambatan tu.
yg tak punya apa..
banding dgn orang alin yg dari kecik smpai besar asyik susah tapi tak pernh putus asa atau keluh kesah kerana tiap kali diuji,itulah kasih sayang Allah yang sebenar.
*semoga mira tabah dan kuat.panjant doa byk2 pada Allah juga.

mommy nazeef said...

y dear? take a deep breathe okey :)

AyuArjuna BiGoshh said...

beb....meh i datang jumpa u...

bila u free...luahkan isi hati u...
i banjer u makan ais krim nak...boleh release tension :)

i pun tgh stress ni kena pindah gambang huhuhu

Nad @ MamaZakwan said...

pasal keje ke ni..?

apa yg mira tulis tu mmg benar belaka..

moga mira tabah hadapi dugaan hidup..byk2kan bersabar k...

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

sabar ye mira.. setiap dugaan tue diberi sebab kalau kita sabar akan datang rezeki yg berlipat ganda.. insya allah..

ana-kirana said...

Allah menguji dgn mcm2 cara..harta kekayaan tu pon ujian dr Allah..
harap mira bersabar ....

Naz said...

is everything ok babe?

 

| | | I'm Ibu Emir | | | Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez