Saturday, April 21, 2012

It's official - and yours truly is the winner!!!

Suke


Happy


Gembira


Baba pernah cakap, "kalau nak menang, menanglah hadiah best-best, kerete ke, rumah ke, kerusi Osim ke"


So, mase Sunsweet contest once upon a time dulu, i nak masuk tapi tak sempat post, sebab mase tu kene buat video and malam i nak buat tu, internet connection memang out terus. the best part, Baba I masa tu siap dah jadi actor dalam video lagi.. 


Tak de rezeki masa tu..


Sekali Jacob's ada buat Contest Ibuku Inspirasiku.


Suka. especially bila tengok hadiah Osim uAstro tu.


Tapi, tujuan sebenar nak masuk ni, i nak menang La Gourmet jugak, sebabnya, periuk rumah i yang untuk masak kuah-kuah tinggal satu jer. 


Satu hari pergilah ke Giant Melawati beli biskut dan letak dekat rumah mak dekat Kemensah.


Lama dah beli, sekali tak de time nak buat.


Sekali, ada hikmah kot i sakit perut food poisoning tu.


I have more time for myself.


Then satu hari on the 8th April itself, I duduk dan buat karangan pasal mak i.


Kalau nak tahu, buat essay tu bukannya i buat sekejap..


Lama u all... 


Sebabnya, I keluar masuk toilet..


I kene menang jugak, barulah sama-sama at par dengan BFF Ayu, Ezna and Suzi i yang semuanya menang Periuk.. ;d


Received the first call, kata i shortlisted.


I have been interviewed, I think they wanted to know whether you wrote the essay. They asked every single detail. Nasib i masuk nama i, dan I yang cerita pasal mak I sendiri. So I have no problem to answer. Lagipun tak de dalam karangan tu cerite rekaan semata, maksudnya, tak de cerite pun yang i tolak tambah.. semua nya ibu tercinta punya cerita.. 


Lepas tu, of course lah i dah happy, sekurang-kurangnya, kalau dapat call, I assume err i antara yang top prizes of the week la kot *perasan :D walaupun berpuluh kali depa kate, you were shortlisted sahaja, jadi jangan berangan.


They called me on Monday, by right kalau ikut kawan-kawan i yang dah menang, they supposed to call me back on Wednesday or  Thursday because usually result will be announced on Thursday.


Sekali, Rabu tak dak sapa call.


Khamis pun tak dak.


Baiklah sekian terima kasih. Kesian Baba tak dapat Osim.


Lepas tu hari Jumaat pagi, Ezna call kata I menang periuk, walaupun I memang nak periuk, tapi sebab depa dah call, adelah sikit frust di situ, sebab sibuk dalam kepala nak Osim.


rupenya, Ezna kasik gimik gitu. Nasib telefon tak boleh tembus untuk I cubit dia.


I percaya cakap Ezna, dengan lepas tu Suzz sms i, tapi i tak dapat tengok dekat Facebook. dah kene block kat office. So tak best lagilah perasaan menang tu - walaupun dah gatai update blog :p


Telefon? lupeke handphone i RM90 je, camera pun tak dak, so tok sah tanye lah i ada Internet ke tak :D.


Pulak tu, tak de sape pun yang telefon dari Jacob.


then, mula lah i pinjam jiran sebelah dekat office iPhone dia, browse and i saw my name.. 



Having a long name yang selama 30 tahun hidup ni, I tak pernah jumpe pun orang yang nama same dengan I.. so I know it is my name hehe


Lompat si Mira lompat.


petang tu pukul 4 barulah Jacobs call. Itupun bukan dari Jacobs, dari Contest Agent, nak arrange pasal transportation and delivery.


Dari Jacob? Sampai sudah i tak dapat phone lagi.


Tapi i ade photoshoot you... 


Would not reveal the details sebab tak confirm lagi..


Telefon husband I. Ok, walaupun contest pasal mak I, tapi i nak boss besar tahu dulu. Namun apakan daya, telefon dia suka sangat bagi dengar radio lama-lama.


Telefon Mama. I told Mama "can you imagine Mama, I wrote about you and your story made me won this Osim"


Mama suka..


Telefon Baba, Baba kata


"congrats!!"


bila I kata


"kerusi tu mira memang nak letak kemensah, bagi baba mama pakai"


Baba kata


"eloklah... Baba pun dah sakit-sakit belakang dah ni'


i rasa nilah rupenyer Osim uAstro


Alhamdulillah hadiah kemenangan i dapat happykan mereka. Kalau nak suruh i belikan, jujur i kata, belum mampu lagi :)









11 comments:

Nad @ MamaZakwan said...

wow!
congrats mira!
bestnye baba pasni ada 'tukangurut'
=P

SyUhAdA said...

thniah sis..rezeki nk bg hadiah kt parents la tu..hehe..

Ummi Dania Yasmine said...

happy for u my dear Mira...nak cubit eh? ada berani?

Mama Zharfan said...

rezeki ur parents :) i tumpang happy..congrats babe!

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Tahniah Emmira...mahai tu.Bertuahnya awak....kluarga pon tumpang happy!

✿MisS NadRAH♥ said...

Tahniah sis=)

yumielufya said...

Tahniah kak Mira..akk selayaknya juara..dan 30k menanti akk lpas ni..sejujurnya krgan akk memang best sgt2 sehingga 6 kali Yumie khatam...

mama tisya said...

tahniah dpt gk krusi osim

Naz said...

wow congrats! i nak join contest ni x tertulis2 essay i... hahahha.. so happy for u babe!

tiefazatie said...

wah...congrates sis!
so lucky..=)

Wansteddy Tales said...

kerana essey menang GP! Tahniah mira :D confirm essey mira sngt menyentuh hati. Wan? smpai sudah xjoin2 lg cnts ni. bz n xde idea. ble tgk nama kawan2 menang teringin amat nk join.

 

| | | I'm Ibu Emir | | | Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez