Tuesday, April 24, 2012

it just a simple Terima Kasih / Thank You..

Kadang-kadang kita lupa..


bila kita berterima kasih kepada orang, cukup untuk buat orang dihargai.. 


tapi biasalah, terima kasih kadang-kadang macam susah sangat nak ucap..


macam..... bila kite naik lif, orang tahan lif untuk kita, please say terima kasih.. as simple as that.. 


well, i never say it out loud here.. tapi yang i perasan.. sepanjang i letak posting about income tax dari tahun 2010.. yang  mane satu hari i terima banyak ok email dari 'peminat-peminat' i.. ada yang email, ada yang bagi comment.. 


dan sebaik mungkin majoriti i akan jawab, walaupun ade sesetengah tu paksa-paksa kite, tapi yes, i buat dengan ikhlas dan tak mintak bayaran pun.. dan saya jawab semua.. 


the best part, boleh kira dengan jari.. berape orang yang cakap terima kasih bila i beri jawapan.. 


macam hari ni, i received 5 emails regarding tax return, semalam hari ahad dalam 3.. macam semalam, none of them came back and said thank you.. ok mungkin tak bukak email kot..


i tak geram dan i tak bengang, cuma i macam..


IS IT HARD TO SAY THANK YOU?.. 


p/s nak charge lah lepas ni hehehehehe.. this year 2 orang nak offer i jadi tax agent, tapiiiiiiii i malas.. i dah boring buat tax hehe imagine this year masuk 7 tahun buat tax..



4 comments:

Mama Zharfan said...

u sgt baik sbb offer free service...:)

Nini D.. said...

thank you kak for all the stories that you share here..i'm glad to be one of your blog's fren :)

Ummi Dania Yasmine said...

Ok pe Mira.....tax agent. Jadi side income u lar...Thank you Mira for being my friend...Hehehe :-)

BabyBooned said...

so true! its so hard for msians to say thank u. ok maybe i'm biased. maybe not just msians. human beings in general. i palingggg nyampah org yg tak ckp thank u kalau kita tolong dia dgn anak dia.sorry ah but i think they're showing crappy example to their kids.

 

| | | I'm Ibu Emir | | | Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez