Thursday, March 08, 2012

My husband's Shutterstock...

Alhamdulillah, as of to date, hubby dah boleh tiap bulan cash out kan duit.. :) kalau tak silap minimum requirement untuk cash out is USD75 per month.. im jokingly told hubby - in fact serious jugak.. "kalau dapat USD5,000 per month boleh tak i nak berhenti keje " well seriously, i am still looking to be a  housewife one fine day.. nakkk sangat..


anyway, one of the famous amos gambar orang beli adalah mata saya ;) gambar ni ambik mase i pergi buat spec baru.. 

stock photo : A generic eye scanner machine


dan setakat ni, belian gambar yang paling banyak orang beli

stock photo : Young green tea leaves

in case you are wondering, this is young tea green leaves..  dah 112 orang beli gambar ni.. 

tapi kalau ikut gambar yang mencatatkan jumlah duit yang tertinggi, adalah hasil karya husband i -- 99 nama Allah.. total terkumpul untuk gambar ni saje setakat hari ni.. -- USD48.66

stock vector : 99 attributes / names of Allah (Asmaul Husna) scalable vector in thuluth arabic calligraphy style suitable for chart / poster / canvas printing for pre-school  or home islamic education


kalau ade yang berminat boleh la klik sini dan daftar nama you all.. 

http://submit.shutterstock.com/?ref=252589

Alhamdulillah, rezeki sekarang ni lagi luas kan, dekat rumah pun boleh buat duit, i believe if you used ur Internet wisely, insyaAllah.. main contest pun boleh dapat pergi Hollywood hehehehe.. 



4 comments:

Mama Zharfan said...

siyes besh :)

Jojoe said...

memang sangat industrious dah brainy!

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

bestnye kena beli dslr lah ne.. kiki

ana-kirana said...

bes mira....duit masuk

 

| | | I'm Ibu Emir | | | Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez