Tuesday, March 13, 2012

Door gift dari Lisa & Yusry

I ingat kan dah habis dah sesi entry khas untuk kedua mempelai memandangkan i dah balun dua tiga entry pasal nikah depa je.. 


sekali belek punye belek dekat kamera.. rupenyer ade satu lagi bende yang boleh i share.. hadiah cenderahati dari Yusry and Lisa.. 


Setiap tetamu diberi dua hadiah cenderahati, satu kotak putih dan satu "telur"..



Cuma yang kotak putih ada bunga besar dalam dia, untuk i sayang sangat, sebab tak tau la function dia untuk ape, semata bunga tu saje.. sayang sebab i rasa membazir .. mungkin sebagai hiasan je kot.. tapi bile i tanye auntie i, semua tak tau nak buat ape dengan bunga tu.. mungkin hanya tersimpan kemas dalam kotak saje..



lagi satu adalah telur.. i punye lah ingat telur, tapi bile bukak pembalut tu, rupenyer coklat.. and coklat tu boleh tahan sedapnya :)



orang dulu kate setiap pemberian dari pengantin untuk para tetamu ada simboliknya yang tersendiri, orang bagi telur, supaya suburlah pengantin tu dan orang bagi manisan, supaya pengantin tu akan dapat kemanisan hidup bersama sehingga ke akhir hayat..







7 comments:

AyuArjuna BiGoshh said...

i suke coklatttttttttt...klu org basi asam apakah maknanya tu huhu

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

bunga tue ada wangian ker??

Nad @ MamaZakwan said...

oo, ye ke kak mira?
taktau pulak ada simbolik di sebalik doorgift tu
masa kenduri kawen adik saya kasik kek coklat :)

yana lyana said...

sweet bunge tu..
utk doorgift je dah berapa ringgit kan..jeles! hehe.. :p

Mama Zharfan said...

cutenya doorgift tu ;)

Lelord said...

"telur" cekelat tu comei

Iryani Noor said...

bunga tu bkn mcm bunga pahar ko yg sabun tu ekk??
erm tak tau pun doorgift tu ada simbolik die.. hehehe..

 

| | | I'm Ibu Emir | | | Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez