Friday, February 10, 2012

What to do during weekends || Taman Cabaran

or Putrajaya Extreme Challenge which of course located in Putrajaya at Presint 20.


Mula-mula jenuh la cari signboard Putrajaya Extreme Challenge sebab dalam blog-blog ramai orang gune name ni, tapi tak jumpe.. rupenya signboard nyer name Taman Cabaran .. 


Kalau ikut signboard Taman Cabaran, insyaAllah confirm tak sesat sebab signboard ni sentiasa ada.. Honestly i tak tau menahu pun pasal tempat ni, hubby yang tau..


Taman Cabaan ni kalau ikut pengamatan i ade tempat wall climbing je, tak nampak pulak ade extreme sport yang lain.. and for those yang minat naik wall climbing, memang menarik..






Ada dua bahagian Taman Cabaran - satu bahagian kanak-kanak dan satu lagi bahagian dewasa, kalau bagaian kanak-kanak percuma, tapi kalau bahagian orang dewasa kena bayar.. 




Emir macam I jugak, gayat.. mula-mula dia nak try tu memang takut-takut, tapi takes time jugak lah, lame jugak kiterang kat tempat ni, i dah berape kali ajak Emir balik  tapi dia kate dia takkan balik kalau tak try semua.. Masalah negaranya, untuk dia try another type of wall climbing tu memang betul-betul ambik masa sebab ada yang 90 degree, ada yang tinggi untuk dia.. ade jugak lah kot kiterang 2 jam kat situ.. hehe


gambar ni bapak orang lain yer :)

mission accomplished :)


p/s in case nak bagi anak cepat penat tidur malam tu, datang je la kat sini ye hehehe.. Emir masuk kete terus tidur..







6 comments:

Iryani Noor said...

wah mcm best je..
tp tinggi nyer weii..
aku pun jenis gayat gak.. ngeheheh...
kalu dewasa nyer brapa hengget??
utk beginner ada kn??

.:HalogAmora:. said...

mira, we went to the challenge park last weekend to bring my cousin fm germany. i don't even know that this place is exist until he told me so. malu je org luar yg bg tahu hehe. so we find our way there. Actually there're 2 places one for indoor the other one is for outdoor i.e for bike, scateboarde and roller blade.

AyuArjuna BiGoshh said...

iskhhh cam gayat jer i heheheheh

Mama Zharfan said...

cute plak nama taman cabaran heheh

emran said...

precint 5 lah

aincomel said...

taman cabaran? alamak malunya org putrajaya pon tak tau nih.. sy mesti pegi..soon :)

 

| | | I'm Ibu Emir | | | Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez