Monday, January 23, 2012

Melaka | Jonker Street | Tertarik dengan...

Jonker Street ni samalah macam Petaling Street juga, macam-macam ada.. kalau cakap pasal makanan, pun macam-macam ada..


Tapi inilah antara yang menarik perhatian mata i.. 


Cantikkan kasut-kasut kat bawah ni.. i ingatkan nak beli satu, sekali bila tengok harga boleh tahan juga.. Satu dalam RM58 and above..  terus cancel hehe..



Lepas tu, ade satu stall ni, ramai betul orang tunggu.. i pun tengok lah ape dia..rupenye dia jual potato macam ni je.. nampak tak ade sorang ni dia tengah "uli" ubi.. pusing pusing pusing, geram jugak tengok hehe..



Bile dia pusing, rupe potato ni macam nilah.. pusing pusing pusing.. i dengar ade perisa original-lah, curry-lah.. nampak menarik kan.. kalau tak de was was tentang halal, i pun dah beli satu kot.. 



Yang best kat sini ade dragon hehe, mane nak dapat dragon besar macam ni kat tempat lain kan hehe








8 comments:

Mama Zharfan said...

pic semua awesome! potato tu namanya spring potato..me selalu nampak kat psr mlm kat gombak tapi me tak beli pun sbb me tak suka sgt potato stuff ni heheh

Iryani Noor said...

Time peknen dulu aku selalu beli potato tu kt pasar melawati =p.. sedap weiii...

Psttt kalu ko nk tgk dragon beso, sile ke pavilion... super awesome...

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

kasut tue cantik tapi mahalnye.. potato tue kat puchong ne pun ada hehe

umialya said...

betul le, kasut tu cantik tapi reganya? tak berapa berkenan, hihihi

Mummy Rizq said...

I kalo ke jonker street, gi cari gula melaka. memang pure beli kat situ.

This time balik melaka I ke A Famosa. Rizq sibuk sgt nak ke sana...

maszmadi said...

erm, kat sini ada gak jumpa potato pusing2 tu kat pasar malam... tapi orang kata liat kalu makan.. x penah rasa lagik...

mama_umar_maryam said...

potato pusing2 tu mkn panas2 sedappp, klu sejuk sket die jd liat dah..nice pics

Tom said...

Hi all,

We have just completed a new post about things to do at Jonker Street Malacca!

If you enjoyed this post, "like" us on Facebook today!

Tom,
2bearbear.com

 

| | | I'm Ibu Emir | | | Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez