Saturday, January 28, 2012

It is not Parasmeswara as our seafood restaurant destination,

tapi..


Gerai No. 9 - Gerai Mesra Ayahanada..


Seperti yang I cakap dalam entry sebelum ni -  kiterang tak pergi pun gerai Parameswara, in fact, if we have given a choice, Parameswara usually will not be on top of our list , kalau macam i sendiri keluar dengan Emran, I akan pergi Serkam Batu, tapi kalau dengan family brother in law i, dia akan ke gerai No 9 ni..



Dulu, hubby's family used to be the loyal customer of one seafood restaurant at Anjung Batu. Tapi selepas tuan punya kedai meninggal dua tahun lepas dan perniagaan dia tidak disambung oleh anak-anak, jadi barulah family husband venture ke kedai seafood yang lain..



Tengok lah harga seafood dekat Melaka ni... memang boleh katakan standard dekat semua kedai yang sewaktu dengannya , jauh panggang dari api dari seafood Muara Tanjung Harapan, Port Klang ..




Kali ni my brother in law belanja makan (tak de pulak dalam gambar) untuk celebrate 5 orang punye birthday, and kat bawah ni part of our big family.. sementara tunggu makanan sampai, sungguh la budak2 zaman sekarang termasuk mak pak nyer, topik nak borak pun berkisar pasal game, pasal dunia internet ...




In fact dekat satu row meja ni, ade 3iPad, satu Galaxy tab and tak termasuk sape-sape yang tengok internet through mobile phone..




Bile makanan sampai, i sungguh la lupa nak ambik gambar hehe.. nak nak bile sotong goreng tepung dekat sebelah i je.. Honestly and seriously, makanan yang dia masak a lot better than Parameswara - my opinion lah.. and sangat sangat sangat jauh beza dengan Port Klang tu (huhu tak habis habis i ni dengan Port Klang)




Me dengan salah sorang anak sedara i.. dekat belah husband I, derang panggil i Auntie Mira.. i tak letak pun, derang panggil sendiri :D Glamer kan hahaah




Tengoklah, selain Parameswara, u all boleh pilih gerai dari No 1 sampai la ke No 12 kalau tak silap.. tapi once again, masa i pergi ni hujung minggu, so gerai2 ni memang penuh, i pernah pergi masa bukan musim cuti, kosong sikit gerai-gerai di sini, sebab ramai terus ke Parameswara je..




dan i tinggalkan you all dengan the unknown Cowboy hehehe








2 comments:

Cik Sibuk said...

kalau dah berderet kedai seafood..jual benda yang sama memang tak reti nak pilih mana satu..tu nanti kira nasib aje la dapat yang sedap ke tak. mmg nak kena ada orang biasa pergi kena rekmen baru tau yg mana ok ke tak..

Ummi Dania Yasmine said...

cowboy tu cam Emir...hehehe :-)

 

| | | I'm Ibu Emir | | | Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez