Sunday, January 01, 2012

Hotel Istana - Part 6 || Family Dinner - Taman Sari

Happy New Year. Selamat Tahun Baru.


Semalam kami menyambut di iCity.. Nanti saya update cerite kemudian..


Untuk permulaan tahun 2012.. saya nak mulakan dengan cerita Family.. yes, who are we if not part of a family kan. Kite senang atau kita susah, family lah yang kat belakang..


Sebenarnya memang niat dah lama nak belanja family saya makan sempena menang contest besar-besar jumlah nya :p Alhamdulillah, tapi memandangkan I memang menunggu deal yang sesuai dan berbaloi dari Groupon (ye lah family i kan besar!!), terpaksa lah menanti dengan sabar.. sampailah Groupon in collaboration with Maybank, ada offer RM43 untuk dinner dekat Hotel Istana.. Senyum lebar lah i.. !! sebabnya, it was just perfect.. I yang memang nak tido situ, ajak family datang.. senang derang nak solat ke ape kan... naik je atas kat bilik i kalau boring.. :D




Memang berbaloi, that's all i can say, dengan keluarga yang semuanya kuat makan.. so memang makan dengan sini adalah sangat sesuai untuk mengisi perut perut tong semua..




Anak sedara I yang lahir 10.10.10, dah setahun lebih dah, geram tengok pipi gebu dia kan.. sekarang dah makin cheeky.. budak2 mase ni lah seronok untuk main.. and Zubair sangatlah in good mood walaupun kiterang makan berjam jam..




Yang ni bread area.. I tak banyak ambik gambar makanan, sebab ambik video.. almaklum, im aiming nak masuk another contest organized by Hotel Istana jugak.. Visit Istana Hotel's facebook for more details :)



Makan dengan kusyuknya.. mula mula semua senyap menikmati makanan.. makan pun bile tengok gambar ni macam protokol sungguh haha...




Lepas tu barulah rasa nak posing sane sini..




Tengok adik I Ainun, mase ni sempat snap gambar dia makan cheesecake tak taulah berape kali cheesecake yang same dia makannya.. boleh katakan family i la kot menghabiskan cheesecake yang sedap tu hehe.. and as usual, orang lain da sibuk makan, laki i still tak habis-habis ambik gambar.. :D




Inilah Saffuan, bakal pencabar berat badan I in the family..Serious gempal dah adik aku sorang ni.. moga moga pelamin tak jatuh nanti wakakakak




and my brother in law, loving father as always :)




Dessert!!


Posing lagi, but i guess ni mase ni sure ade dua kamera, sebab semua pandang tempat lain lain...




With my sister in law (hujung sekali) yang tolong i susah senang mase i tak keje dulu..




and I just love this picture.. sure mase ni Emir tengah nyakat atok dia.. or atok dia menyakat Emir..




Ainaa with Zubair.. saje tak letak "Ibu Emir's Album", derang selalu  complaint asyik letak watermark je, derang nak upload kat FB pun jadi tak best..




and our BIGGGGGG family... first time semua orang ade setelah 2006!! family pun makin berkembang!!




Gambar sebelum balik, adik2 I sibuk nak ambik gambar belakang Christmas tree ni..




Ok abaikan dua gambar di bawah, memang upload khas untuk mereka-mereka upload dekat mereka-mereka punya Facebook..





dan saya tinggalkan semua dengan gambar penyejuk hati kami-kami di Kemensah... cucu-cucu Wan Salleh








2 comments:

Mama Zharfan said...

priceless ;)

Iryani Noor said...

heeee dh beso2 adik2 ko kn.. teringat time derang kecik2, aku slalu lepak kt umah ko.. heheh

 

| | | I'm Ibu Emir | | | Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez