Friday, January 27, 2012

The famous seafood restaurant in Malacca

anyone wants to take a wild guess??


Pernah sekali keluar Jalan-jalan Cari Makan, beberapa kali keluar dalam surat khabar dan majalah-majalah di Malaysia..


Setelah I sendiri menganalisa, I rasa restoren ni popular sebab.. 


1. Nama dia best
2. Letak kat tepi laut
3. Besar bangat!!
4. Of course lah banyak masuk paper, TV semua kan..


Introducing... 


PARASMEWARA



Dekat Mana?


Umbai, dibuka setiap hari kecuali hari Isnin. I pernah dua kali makan sini, sekali tu bawak kawan Encik Emran dari Singapore, terkejut dia tengok orang still berpusu-pusu datang walaupun dah pukul 10.30 malam. Parking satu problem, traffic jam nak nak kalau musim cuti. Nak masuk parking pun kene bayar seringgit.


Is it good?


I will reserve my comment sebab lain orang lain pandangan kan.. I ok je, but for my family in law, depa prefer kedai lain.. which i pun agree.. kedai tu around kedai ni jugak..nanti i cerita..


ade sape pernah pergi?







5 comments:

Lelord said...

hehehhehe penah pegi...lg satu kat melaka yg pemes nun kt muara sg duyung

Mama Zharfan said...

lom pernah pegi...

Mummy Rizq said...

I biasa pergi (I mean EVERYTIME) I blk ke Melaka is the one yang dekat Crystal Bay. My hubby penggemar ikan bakar yang tegar!!

stormz said...

sy pnah pg situ n kedai yg no 1 tu pn not bad jgk

Ummi Dania Yasmine said...

I rasa tak payah they all kenakan bayaran tu. Huh.....i makan kat Parameswara sebab menghadap laut....dan my friend recommend situ. I first time jugak makan kat Parameswara.

 

| | | I'm Ibu Emir | | | Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez