Friday, January 20, 2012

The answer is Halia..

Makan sakan sempena birthday husband I 18 January lepas, I belanja makan dekat Halia dekat Sime Darby Convention Centre. Dan sesungguhnya I sangatlah berterima kasih dekat Groupon Malaysia (i kan hantu Groupon :)) yang dapatkan deal ni.. :)




Berbaloi, sebab satu kupon harge RM33, dua kupon harge RM60, tiga kupon tak de deal, tapi empat kupon RM107. so nak jadikan cerita, since husband i dengan kakak ipar i lahir pada tarikh yang sama, so i memang dah nak belanje both of them. so termasuk i dah 3 adults.. (Emir free - even though dalam kupon kate kene bayar, tapi waiter sporting, alaa budak kecik, tengok la, yang dia ambik banyaknyer, limau mandarin tuje... 




then, kalau i gune deal atas tu, kalau tiga adults dah harge RM93, kalau i tambah RM14, i dah boleh ajak lagi sorang. so orang yang punye rezeki kali ni, adik I Cik yah, senang.. dia study dekat UTM KL, so senang nak ajak mai KLCC and balik sekali..


Bawah ni kambing.. serious kambing ni sedap, kalau tak ingatkan banyak kolestrol, dah teruk dah i belasah.. husband i suke la kan.. i know some of u tak gemar kambing tapi i suke, tapi suke i tak de lah sesuke laki i..



Yang ni panggang-panggang. kalau sape suke makan udang, derang ade udang semua, selang seli, so hari Rabu tak de udang.. tapi nasib la dia ade buat udang masak masam2 manis, sedap!! Cik Yah hantu udang




Bahagian dessert, hari yang i datang punye lah ramai, tak sure derang ni beli pada Groupon ke tak, first time i pergi makan ala-ala hotel, dessert pun nak habis ..




Rojak buah.. ok lah..



Sayur-sayuran.. bahagian yang i tak sentuh hehehehe.. :D




Actually ada banyak lagi makanan, tak ambik gambar, but the last is Yee Sang!! Kalau kite pergi Chinese restaurant, mintak Yee Sang harge dia memang mahal walaupun bahan2 dia sayuran saje.. Kalau Yee Sang ni ikut tradisi Chinese mase kite gune chopstick, sape yang boleh angkat Yee Sang paling tinggi, mungkin untuk tahun tu, ONG nye agak lebih sikit..



Apa pun, Alhamdulillah, semua balik kenyang dan suka hati :D.. kire deal ni i dapat lebih kurang RM27 sorang, normal price kalau dinner buffet dekat Halia dalam RM67..






5 comments:

Mama Zharfan said...

siyes sgt murah tu!!

Cik Sibuk said...

sedap x makan kat situ?

sedapnye yee sangg..lama dah tak makan. dulu masa pernah keje kompeni ramai cina tiap tahun ada acara yee sang.

YaYaNsMuM said...

Wahhh..sedapnye!(^_^), me pun like kambeng...huhu

mama tisya said...

pernah mkn kt cni tu pn vendor yg blanje cz projek success..hehehe

Anaqi Pro said...

wahhhh nampak makanan2 yang sedap!! dua kali ganda

 

| | | I'm Ibu Emir | | | Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez