Wednesday, December 21, 2011

Winning entry: Fine dining..

ade experience? me personally tak adak.. yil-lek.. kalau kate pi Victoria Station tu fine dining.. then i pernah lah.. tapi Victoria Station err not really fine dining kan.. okeh sungguh i pun tak tau..


But anyway, I have been thought how to dine at fine dining restaurant.. banyak betul protokolnye, pisau ni untuk potong daging, pisau ni untuk sapu butter, sudu ni untuk itu, sudu ni untuk ini.. definitely, kalau orang nak propose ke, or nak ber romantik sesuai lah nak fine dining.. 


Fine dining always very expensive, it can goes up to RM200 per person for just one meal. and one thing kalau kite masuk fine dining.. harus lah.. i repeat.. haruslah jangan mintak sos ke, tomato ke, sos cili ke, sebab the chef is very proud of their cooking.. :) Honestly, kalau i sendiri nak keluarkan duit pi makan fine dining errr.. tak kot.. heheh. -- tapi mane tau kan, one fine day hubby nak surprisedkan i ke (ok tak payah, baik belikan i phone baru ok :))


Anyway, one of the winning prize for Istana Hotel Contest - dapat self drive during our stay.. rupe-rupenyer Istana Hotel sangatlah bermurah hati and berbaik hati sekali, one of the staff called me..


"amira, since you are staying in kl, you can change your self drive prize to something else"


i ape lagii.... sebelum tu sempat tanye 


"if u provide me a car, may i know what car is that...?"


"oh, it is Waja"


OK.................. terus rasa nak tukar hahahaha


then i tanye lah


"what are the things that I can replace with?"


"I can give you fine dining voucher , hi-tea voucher or you can go for spa"


"ok, let me get back to you" --- walaupun dalam kepala dah tau dah nak ape..


So, setelah berdiskusi, akhirnya kiterang pun pilih........


Fine dining voucher at Urban Restaurant, Hotel Istana...  siap Hotel Istana bagi bawak Emir tu!!!


So as usual, memandangkan dunia di hujung jari anda.. I pun carilah macam mane ghupe Urban Restaurant ni..


Got to know one person kalau complete set RM175.. phew........  habislah.. definitely diet rosak..



Urban 01


Urban 02


p/s sebab contest i dapatlah jadi orang kaya kejap huhu.. :p



6 comments:

Mama Zharfan said...

siyes ni antara hadiah yg sgt besh tau!!!

mama tisya said...

best tul...ala mira kalotk menang bole je en hubby bw kn..tp kalo dpt free lg best kn...

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

beshnyerrrrrrrrrrrrrr..

mama_umar_maryam said...

woow! bulat mate i!klu fine dining ni gigil2 pegang fork,hahaha

ashra said...

beshnyeee..
saya pun belum pernah fine dining.
tgk masterchef ada la..keke

Ummi Dania Yasmine said...

Wahhhh fine dining so kena pakai proper la ni...maybe hubby pakai tux, u pakai dress...:-) woahhhh

 

| | | I'm Ibu Emir | | | Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez