Friday, December 23, 2011

Senyum.. kambing... || Joke


Memandangkan I ni pun tengah mood dah nak cuti.. keje pun slow lah sangat.. I  hope cerite kat bawah ni can make you smile di petang Jumaat...
*****************************************
Suatu hari Najwa Latif berpindah ke sekolah baru....

Cikgu: selamat berkenalan....

Najwa: kita Berkenalan hanya dalam laman muka buku.... :)

Cikgu: sat gi cikgu hantar kau dekat guru besar baru tau...

Najwa: Kau hantar pesan dan suruh aku terima kamu ooohh uwouwouwo :P

Cikgu: cikgu sakit hati dah ni :|]

Najwa: hati ku rasa sesuatu :P

Cikgu : sebelom kamu balik, datang jumpa saya kat office..

Najwa : Dan pabila kau kata kau mahu jumpa aku

Cikgu: atau kamu nak saya hantar kamu dekat guru besar? :putnam:

Najwa: Ku gelisah berdebar hati rasa tak menentu :)

Cikgu: cikgu rasa kamu ni dah tak betol..

Najwa: Oh oh benarkah rasa itu...

Cikgu : ingat taw.. sebelum balik nanti kamu datang office jumpa saya!!

Najwa : bagaimana harus bersua...ku rasa gementar tapi bahagia

Cikgu : memang kalau dah ade peluang nak rotan je kamu ni...

Najwa : perlukah kita beri peluang pertama..

Cikgu : saya dah agak hang ni bermasalah..

Latif : walaupun kita tak pernah berjumpaa..... ooohh uwouwouwo.......

Cikgu: otak saya dah sarat dengan macam2 masalah.. Kamu ni buat...

Najwa: Banyak persoalan yang berada di minda :)

Pelajar lain menyampuk: cikgu ni banyak tanya la...

Najwa : Banyak tanda tanya dan juga kata kerja

Cikgu disiplin : cikgu jom pegi lunch dengan saya kejap lagi

Cikgu: Argh, tak nak, nak settle kes najwa ni

Najwa : Otak kata jangan hati pula kata ya ♥

cikgu: tak menentu saya di buatnya..

Najwa : Hidup tak menentu adakah ini cinta......

Cikgu : konfius!!!

Najwa : banyak soalan banyak juga jawapannya

Pelajar lain : kalau ikut hati,cikgu kami memang nak bunuh hang ni adoiii

Najwa : kata hati dan rasa tak dibiar saja..

Cikgu Disiplin : masuk bilik saya nak jalankan operasi merotan ni...

Najwa : setiap yg berlaku ada kebaikannya,harus pejam mata dan cuba apa saja...

Cikgu Disiplin : kamu pandang muka saya..

Najwa : Pabila kau renung tajam tajam mata aku

Cikgu Disiplin : cikgu, kau rasa kita nak report kat encik latif ke..

Cikgu : aku rasa...

Najwa : Ku rasa sesuatu rasa yang ku tak tahu

Cikgu : Najwa! Ape semuanya ni?

Najwa : Oh oh ini cinta remajaku.. :P

Cikgu : cinta? Dengar baik2 kata-kata cikgu ni...

Najwa : Dan pabila kau katakan kau suka aku... ^_^

Cikgu Disiplin : sudah., Diam!!

Najwa : Ku terdiam terkedu tak tahu mana nak tuju...

Cikgu Disiplin : Cikgu! cinta apa yang dia merepek ni?

Cikgu : Oh oh itulah cinta yang satu ♥

Cikgu Disiplin , Cikgu , Najwa : Cinta di muka bukuu....


3 comments:

maszmadi said...

lor..... boleh buat gini yerk....
senyum sorang2 masz baca dialog nie...

Mama Zharfan said...

mula2 tak paham..then baru paham..lirik lagu kan?

kak ina kl said...

tak mood nak bercerita tapi panjang gaklah N3 kamu ni

 

| | | I'm Ibu Emir | | | Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez