Thursday, December 29, 2011

Hotel Istana Part 3 - The Sompotan Spa

This is an additional prize from what I should received. RM150 Cash Voucher Sompoton Spa. Happy bukan kepalang la i.. Memang nak pergi mengurut pun, sekali dapat pulak discount nak pergi mengurut.. Tapi.. harga Sompoton Spa ni sungguh la harga hotel-hotel di Malaysia.. 




But why not kan I try, lagipun lepas makan dekat Urban Restaurant tu, I dah tak de ape nak buat.. Hubby pun tak kisah nak jaga Emir, I pun buatlah appointment dalam pukul 9.30 malam. Ada tiga jenis body massage, Signature Massage, Malay Traditional Massage and Balinese Massage. Harga semua sama RM200 untuk 60 minit.. I told you, harga hotel kan hehe.. Actually kalau nak guna voucher 100 percent pun boleh, tapi bile belek fee, cuma ade tiga bende je yang bawah RM150.. Relaxing Foot Spa - RM100 (ni i tak boleh sebab I memang seorang penggeli ya ampun), Manicure RM80, Pedicure RM90.. 




Fikir punya fikir, I ambiklah Signature Massage. Signature Massage is the combination of Malay, Swedish and Shiatsu massage.  Orang tu kate, kalau nak hard massage, pilihlah Malay traditional massage, sederhana Signature and Relax punye Balinese Massage. I nak sederhana, sebab tu lah I pilih Signature Massage..



Memang best bila sekali sekala kene mengurut. By right as a woman, memang patut kene ngurut sebulan sekali. Macam i ni lagilah. Bile dapat mengurut, memang dapat rasa badan pun ringan. Orang yang mengurut i pun peramah orang nye, Penny dari Bali. Cuma bilik tu panas sikit sebab air con takde, dah 3 jam rosak masa i datang. Tapi tak pelah, badan i pun memang sejuk je manjang, memang patut kene panas pun..


You all memang dedicated ngurut sebulan sekali tak?





5 comments:

Mama Zharfan said...

me sgt sukaaa spa ;)

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

ila beli 3 voucer spa.. yg first tue mcm hampeh.. nanti ila dah try 3-3 baru ila buat entry...

Iryani Noor said...

owhh aku mmg la sgt suke p berurut (especially lepas2 beranak kn).... pantang ada peluang... rasa lega urut2 kt badan =p

azura samsuddin said...

ritu penah gak ckp kat diri sndiri nak g atleast sebulan skali tp x t'pegi2 pun kihkihkih :) mana dan je lah sis

Ummi Dania Yasmine said...

yup...me suka Thai Odyssey. Urutan stretching gaya Thai....perghhh....

 

| | | I'm Ibu Emir | | | Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez