Monday, December 19, 2011

Do you think contest is about luck only???

I totally disagreed. dari dulu sampai sekarang I rasa it is more about my effort, and luck, yerp, i tak nafikan luck pun main peranan jugak. kalau I masuk contest, selagi boleh I akan buat sungguh-sungguh, ye lah setiap kali masuk sape tak nak menang kan.. 


You want to know why I said it is more towards my effort.. Imagine yer, kalau dalam 10 i hantar haruslah insyaAllah boleh lah satu dua sangkut kan, alaa kadang-kadang hantar 10 pun belum tentu satu kene.. sebab tu, i kene banyak hantar to make sure, dapat lah jugak i sangkut sebarang dua, kalau setakat nak aim contest yang best-best je.. tough luck jugak tu...


Ok.. you want to know berape banyak i hantar contest.. hmm, ok, i kalau buat contest, isi form, online offline, memang usually on weekends, weekdays pun ade jugak, tapi setakat isi satu dua borang, so kalau dalam wekeend tu i akan cube sebanyak mungkin hantar borang contest.. ni hasil sabtu ahad punye dalam minggu ni..



I ni bukannyer hardcore, imagine those hardcore compers .. lagiiiiii banyak!!

12 comments:

Mama Zharfan said...

hehhe byk tu ;) tapi kalau yg lucky draw based memang purely on luck (rezeki) tau mira...it doesn't need skills at all ;)

AyuArjuna BiGoshh said...

wahhhhhhhhhhhhh siyes banyak giler...me kadang 3 jer mampu buat di hujung minggu...kadang2 jer lebih :)

mama tisya said...

best tgk korang menang...teruja..

Cute MuM said...

sis.. nak tanya..
kalo sampul coklat tue pakai setem berapa posen?

ashra said...

totally disagree..hehe.
ada setengah2 contest ni,perlu kita join secara kreatif dan usahakan yang terbaik.
bila da selalu masuk,da tatau taktik cane nak buat penganjur tertarik.

tapi kalu lucky draw tu,mmg rezki lah..hehe...

CikLilyPutih said...

wah kagum2.. ciri-ciri seorang hard compers la... good luck tau

Nad @ MamaZakwan said...

kak mira,
kalu contest yg syaratnye kene ada resit pembelian..antar byk2 camtu, pening gak, huhu!

kalu takde ok jek kot...

Jojoe said...

i baru nak send 1 entry.. sekali cari2 resit proof of purchase hilanng. terus stress.. haha.

camne u manage bnyk2 ni.. u ada special table/container/folder utk simpan ni saja kah?

Em's Family said...

Suzie: ya agree.. its about luck :)

Ayu: elelelele.. yo yo je.. tu untuk minggu ni sebab u nak pi cuti2 Malaysia.. cube minggu2 lain hehe

Mama tisya: mane menang lagi.. baru nak hantar tu..

Cutemum: i hantar setem 60 sen

AShra: betul!! kalau lucky draw memang based on luck lah.. what im trying to say, nak bagi luck pun it comes jugak with effort2 kite sebelum ni..

CikLilyPutih: belum hardcore lagi ehehe .. hampir.. :p

Jojoe: i selalu tengok sini : http://devidalildevil.blogspot.com/search/label/CONTEST%20CRAZE that would be my main point of reference

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

betul!! kalau hantar banyak takkan takde yg sangkut betul tak?? bukan luck semata..ussaha , perah idea nak2 yg contest slogan tue..

Wansteddy Tales said...

Lucky draw still base LUCK & creative presentation (kalau penganjur pndg pada rupa ;)

BabyBooned said...

Wow memang it takes effort to win a contest! Tapi cannot deny, rezeki di tangan Tuhan ;) and you, my friend, are one lucky woman. Alhamdulillah!

 

| | | I'm Ibu Emir | | | Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez