Monday, December 05, 2011

Bile dah sebulan duduk dekat tempat baru, bile dah nak dekat sebulan life back to where it is as for the past five years, tetibe selalu teringat balik time i pergi orientation dekat P*erma*ta tu.. Honestly, inilah orientation yang i rasa paling best pernah i attend (ok you all, i dah lima kali tukau-tukau company), of cos lah some of pengisian program tu akan buat kite mengantuk, and your schedule macam masuk dalam sardin, selagi boleh dia nak sumbat-sumbat, tapi bile dah masuk balik dekat real environment, how I missed the time and I know takkan boleh repeat balik punya..

Dekat sane, memang banyak group discussion, boleh katekan every session ade group discussion, and we will be in the same group until the end of the program. Mule-mule of cos akan rasa kite tak boleh masuk dengan orang baru, tapi lame-lame, semua dah diblend sekepala.. and Alhamdulillah, I am in the most happening group..

Gambar ni karoke dengan roommates i, both of them station dekat Bintulu and Miri, ,and yes, dekat sane ade bilik besar yang best untuk memekak.. and of cos lah kene berebut dengan orang lain jugak, nak nak, guys adalah sangat suke menyanyi, sekali depa nyanyi , lagu jiwang yang banyak daaa...

lepas tu, antara program yang di atur, adalah buat keje kebajikan and pergi site visit.. one of the program yang i sangat appreciate adalah pergi ke rumah kebajikan. bile u pergi sane, buat kebajikan, u memang rasa betapa bertuah nya diri kite.. kite ni jauh bertuah dari mereka-mereka, cume mungkin kite je tak tau.

Gambar dekat atas ni pulak i think nak dekat pukul 2 pagi, our group tengah pulun 101% untuk final concert.. and my group menang!! actually all of us have performed very well!! Siap buat video ape bagai within 2 days.. and even our facilitators told us that we were very competitive.. (ye lah kan, dah campur dengan banyak budak fresh graduate, idea semua tengah pusing :))

Ini antara gambar terakhir masa hari terakhir sebelum program berakhir. Hanya sebahagian aje dalam gambar ni , gambar yang lain dekat kamera orang lain, i pulak bukan all the time bawak kamera,i akan upload satu-satu kalau masa izinkan..

Up until now, we still make an effort to catch up with each other, sekarang dah susah, ade yang dah pergi offshore, ade yang dah busy, time is precious, kalau macam i sendiri, masa i akan maksimumkan so that i boleh balik awal, selagi boleh i tak nak tapau keje balik rumah.. kalau tapau pun belum tentu i buat..

i nak je cerite ape yang kiterang buat satu-satu, but tak sesuai la kan, as verbally agreed between us and the facilitator, we wont published any program conducted on the net, so that sape-sape yang masuk P*e*tro*nas in the future, let them experienced themselves. then you will cherish this moment like i do.. :)



4 comments:

Mama Zharfan said...

priceless :) kiranya u dh jumpa ur lifetime career ni :)

AyuArjuna BiGoshh said...

hmmmmm...i suke program macam ni....anyway moga u terus suksess berada di sana...

p/s: bila nak banjer kitaorang makan ni dah 2 bulan i menahan kelaparan hahahahah

~Mrs Fred~ said...

Hi mira, PIPE Sgt best kan!! I had mine for 2months..2!! Just imagine mmg giler gak rasa at first but after two weeks mmg best sgt2 and everyday ada je activities. 2 weeks at permata n the rest kt tgganu.. Becoz of that we had 2 couples now married. Hehe..

Anyway, hope you enjoy working in pet, which opu n division r u in? InsyaAllah one day we may bump into each other again.

All the best!

Em's Family said...

Suzie: my life time career, i nak jadi full time housewife.. entah bile la cite2 tu tercapai

Ayu: adoiii.. i memang nak belanje u all makan.. seriously.!! tapi itulah bad timing huhu, jom la any friday just call me at klcc hahaa

Emmachan: hallo!! ya tu lah, i wish i dapat that two months.. mase mule2 tu memang malas betul, ye lah kan boring je lecture m anjang, but lame2 best.. makan free paling best haha.. insyaAllah, errr i tak tau name penuh u ape, boleh je buzz i kat communicator, boleh kite keluar lunch :)

 

| | | I'm Ibu Emir | | | Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez