Tuesday, December 20, 2011

BIG Winning entry: MACY Contest - First Prize

First of all.. first prize is not the grand prize.. The grand prize for this contest was belong to my BFF - Ezna.. guess what she received... You may love to read her entry here...




TV Plasma you...


Unfortunately, tak dak prize giving ceremony, else boleh same-same ambik gambar.. Beside me and Ezna, Anje also won the same contest..


But honestly, if it was not because of Ezna, I would never win this contest.. This contest was based on highest votes and me.. i tak pandai nak fish votes, but Ezna.. terror you.. Dia lah yang paling banyak tolong i.. Even during the contest period, I told her that I didnt want to win the Grand Prize, i wanted to be as the First prize winner.. First prize winner dapat voucher Macy RM1,000 :p


Hadiah siap boleh discuss-discuss tu.. macam la confirm menang haha..  tapi kali ni nasib baik menang..


Hadiah boleh ambik bile-bile mase saje.. Bawah ni gambar i dengan manager store at that hour at Macy HQ in Wisma Minlon, Seri Kembangan..




Nak tahu kenape i nak sangat voucher RM1,000 tu.. Katil I, dah separuh patah, mane tak patahnya, anak teruna i suke sangat melompat-lompat tak berhenti-henti sampai dah nak roboh lah katil i tu.. roboh yang nak roboh.. so i was hoping memang nak sangat menang contest, boleh la jimat duit sikit kan..


Lucky me, I was announced one of the winner. memang terhutang budi lah dengan Ezna..Voucher pulak best,  tak banyak kerenah, boleh gune walaupun barang tu ade diskaun.. and again lucky me, mase i menang voucher tu, mase tu Macy tengah buat Annual Sales and Clearance sale untuk bedding and mattress fair.. suke lompat katak i..


So, as you know katil Macy bukannyer murah-murah kan.. but again memang dah tertulis rezeki I, ade satu queen size katil ni tengah go for clearance, tinggal dua set je.. Harga asal dalam RM2,900, kayu melanak (ok, i couldnt remember kayu ape) but mase tu bile sale jadi RM999.. suke suke suke.. ade jugak yang lagi murah tapi i tak berkenan, yang ni i berkenan..


So i just top up another RM120 untuk delivery and tolong pasangkan..



Rezeki I jugak...my sister in law dengan baik hatinya, dia ade hadiahkan I comforter untuk hari Raya, tapi i tak pakai-pakai lagi.. so dari katil ngan comforter sekali bau kedai..


Apepun, katil baru ni pun, Emir still sakan melompat-lompat..


I shall say, this would be my last BIG prize for 2011.. Moga-moga ada rezeki lagi untuk I pada tahun 2012.. InsyaAllah..







7 comments:

Cute Mum said...

suka baca entry menang big prize..
berkobar2 nak join sekali..
semoga terus sukses untuk tahun 2012 dan tahun akan datang..

mummy_ayu said...

wah..bestnya..kira dapat hadiah katil la nie...congrtas dear..kagum la ngan you all yg rajin tul join contest2 nie..

Mama Zharfan said...

congrats babe!! siyes sgt besh tu ;)

Wansteddy Tales said...

tahun ni mira kasi gegar kawan2 dgn mcm2 hadiah superb besh. Tahniah berganda mira, mudah2an menang besar lagi thn depan ;D

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Tahniah!!!..bkn mudah nk menangkan...mmg rezeki Em skluarga.

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

ezna mmg teror bab2 fishing vote ye?? wah..wah.. umi dania ne..

Ezna said...

HEHEHE....i dah surrender u....lama dah...

 

| | | I'm Ibu Emir | | | Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez