Monday, December 12, 2011

2011 Astro Fun Night Live Carnival @ Sunway Lagoon (Part 2)

 Ok, after kejadian Emir nangis-nangis kan, mase tu i ingat dah nak balik dah.. since semua bende dia dah tak nak buat.. but entah macam mane ntah, sebelum tu dia promise nak temankan I naik wagon wheel ni , cakap elok2 dengan dia terus ok.. Anyway, the last time i naik wagon wheel ni lepas SPM, I ingat lagi mase tu i datang sini dengan kawan2 Jasin, sehari sebelum nak hantar kawan-kawan balik ke Sarawak, mase tu best.. datang mase orang keje, naik 10 kali pun tak pe..


Knowing me yang gayat, nak nak bile tengah hanging at the highest point tu, Emir relax je, so nak tenangkan hati i yang konon-konon tengah gayat tu, i snap sane sini, ambik gambar orang naik roller coaster yang dekat sebelah je.. nak suruh i naik menyerah diri sendiri, sorrylah kan..


Emir yang cool je, memang dia cool pun.. relaks je, ikutkan bapak dia pun gayat jugak :p..


Then lepas turun tu, ade lah show dari Aishah artis AF, nyanyi lagu Cinta Muka Buku.. Honestly speaking, she "destroyed" the song..Cinta Muka Buku tu ikutkan tak de lah kuat mane pun lagu dia, memang Aishah kene mintak maap kot dekat Najwa tu hehehe..


Then I bawak Emir main mini roller coaster, ikutkan kalau untuk budak kecik kire lajuuuuuu jugak laa, ajak Emir naik, he was excited ok.. siap cakap "yippie, yihaaa" even i sendiri pun risau la jugak takut dia boleh melayang.. lepas dah buat satu round, he said "i love this game, its like an adventurous game".. and ajak i naik lagi sekali, i tak kisah, tapi tang nak beratur yang malas tu... then dia ajak lagi i naik for the 3 rd time.. tapi i serahkan tanggungjawab tu kat bapak dia.. :)


Sebelum grand lucky draw ade this mascot.. I tunggu lah lucky draw tu mane lah tau, ade luck pi Korea or Singapore.. but as expected.. lucky draw ala ala gini, is a tough luck for me..


Hasil-hasil freebies dari booth-booth and goodie bag from Astro.. Ayu kate last year lagi best.. ape pun, i happy sebab dapat masuk free, Emir pun enjoy.. :) cume adoiii ramai orang tu yang kalau next year nak pergi, i will think twice hehe





5 comments:

AyuArjuna BiGoshh said...

emir nampak sangat happy... :)

Em's Family said...

lepas kejadian nangis tu nampak la happy , mase nangis mak pak nyer je lah yang tau huhuhu

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

lagu senang tue pun dia tak boleh bawak ke?? ekeke

maszmadi said...

so happy emir... erm, x dpt lucky draw tp dah msuk sini free pon dah bgus kan.. sapa nak bg free.. hehe

Ummi Dania Yasmine said...

Seronok jugak tu mira. I pergi last year. Orang nyer makhaihhhh ramai sungguh!!!

 

| | | I'm Ibu Emir | | | Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez