Sunday, December 11, 2011

2011 Astro Fun Night Live Carnival @ Sunway Lagoon (Part 1)

Seronok?? Seronok....
Penat?? Penatt....
Let me tell you in details.

This was my first time attending Astro Carnival. Honestly, I was looking forward to attend this event, like I said before, I was pretty sure Emir gonna love Sunway Lagoon. After all,  we were here watching Aladdin The Musical last two weeks.

Before we made a move, the clouds didnt look promising and even when I registered my attendance, I have been welcomed by "brilliant flash of light".. guruh dah start berdentum dah.. so i thougt ok, if it was going to rain  heavily, we might as well balik duduk rumah..

I met Ayu, susah betul nak jumpe dia.. Actually i yang susah nak jumpe orang :p She was with her 4 kids, salute lah how she could handle her kids without her husband.. and seriously, I love to see her with her children, seronok anak ramai.. kalut-kalut tapi tengok lah bile kite dah tua nanti sure meriah rumah..

And Emir below with one of her kid, Akid.. kebetulan baju pun lebih kurang :)


Below is Ayu. Sifu contest. kalau buat entry hadiah, takdenyer macam i satu-satu, buat entry, sekali letak 5 6 hadiah in ne single entry.. Memang aktif contest and doesnt mind to take up any challenge for a seek of contest.. :) and I belajar masuk offline contest pun pada dia.. Oh I know her dari alam cyber ni lah, and now we become a good friend -- yelah dah same hobi kan..  orang lain jumpe bincang bende lain, ni jumpe dia, tukar2 borang contest hahaha..


 The crowd was really really "frightened" me. Imagine, only 4 check in point for entire crowd. i bet those yang senang pitam tu, memang senang lah nak pitam kat sini, even i pun dah nampak jugak star-star, dengan panas nyr, dengan slow movement lagi.. dekat sini i dah terpisah dah dengan Ayu..


 We need to get a stamp from each booth as instructed. The stamps were important in order to claim our goodie bag. Our first stop was at Dora The Explorers and Emir and I were among the first few participants to try out the game..

AND EMIR WAS THE FIRST participant yang tolak bola masuk lubang.. habis sorak orang2 kat situ. The game was not only meant for kids but adults too could join.  I pun terkejut Emir masuk bola tu.. Orang belakang siap cakap "weih malu weih kalau kite tak masuk" hahaha Emir pulak ntah macam mane ntah boleh masuk hehe.


I pun try jugak lepas Emir and...... I pun masuk hahahah (terus gelak terkedek-kedek. Pegang kayu tu pulak dengan tangan penuh kan, main tolak je bola tu.. so to that both of us dapat lah hadiah dari Astro.. Tengoklah gambar Emir senyum sakan, mane tak nyer orang first masuk bola golf tu..


Then, Mr Hubby willingly looking for the stamp dan bermulalah kisahnya i terpisah dengan husband i.. leceh ok, pusing-pusing dok carik dia.. tapi tak jumpe jugak. dah tu ape lagi, kiterang beratur naik aeroplane ni since i tengok the 'q' adalah sangat tolerable..


Then Emir ajak main dekat sini pulak.. bile dekat sini, then I met again with Ayu and her children. kiterang chit chat pn sekejap je, mate tangan dan kaki semua dok pandang anak.. orang ramai, risau pulak, takut kene tolak ke ape kan..


Ok, this is the only activity for the smaller children.. booth ni lah paling tenang sekali..


 then bile dah reunite dengan hubby, Emir ajak main bende ni, but RM4 per game. mahal betul.. and kejadian tak diingini berlaku, bile ade one staff ni tego Emir.. terus nangis and bad mood la budak ni ..


Jenuh jugak nak pujuk dia.. ok to be continued :)





4 comments:

mama tisya said...

best2..suka pegi event camni tp syg jauh and ptg ke mlm..

Ummi Dania Yasmine said...

kemain lagi u gi event yg best ni. Crowd dia sangatlah leh pening kepala...ramai sangat!!!

AyuArjuna BiGoshh said...

wahhhh dah naik postingggg

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

wah bestnye event ituuuuuuuuuu

 

| | | I'm Ibu Emir | | | Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez