Sunday, November 06, 2011

What happen to me...

gosh... pinjam jap kate-kate Suzie.. kita hanya merancang Tuhan yang menentukan.. indeed true, tapi mira punye kes tak delah sesyahdu Suzie.. kesian dia nak merasa nasik dagang yang best, sekali kene jem bumper to bumper.. 

in my case.. i still masih menyepi lagi dari dunia internet.. nak tau kenape.. sebab .. sebab... berakhirnya zaman kami dengan streamyx.. sekarang tengah berkira-kira nak pakai unifi.. tapi tunggu hujung bulan dulu and baru nak decide..

and.. sekarang i kat melaka... sorrylah ibu mertua ku.. menantu mu dah lame tak berpoya-poya tengok internet, so terpakselah muke tebal ngadap komputer hahaha..

haippppppppppppp... tidak ler i macam tu kan.. of cos lah lepas tolong sane sini.. hehehe hati mau jage babe haha... 

baru dapat cakap sekejap dengan ezna.. she said ayu menang tu, suzie menang lagi.. semua ligat ligat.. by the way, derang ni usah dipertikai lagi kan.. huhu.. nampak gayenye terpakselah i berkepam kejap main contest ni.. offline contest pun tak tau mane nak start dulu.. macam tak banyak je offline contest kat supermarket sekarang ni.. nak tengok Internet dah tak de can.. tak pe sebulan ni bukan rezeki i..

my life one week dekat bangunan 88 tingkat itu.. hmm.. tak de bende sangat sebab budak baru lah katakan.. nothing much to say.. cuma.. cuma... makanan mahalllllllllllll... gaji yang lebih sikittt je dari dulu kalau lunch pun  mahal sangat adalah sesuatu yang tidak perlu dibanggakan.. huhu.. ngok ngek ngok ngek.. same je jadinya dengan gaji lame.. dulu makan RM4.. sekarang.. RM4 tu sayur je lah jawabnya.. belum masuk itu LRT.. belum masuk itu tangan gian nak beli itu ini..  puasa tetiap hari?? sudah tentu bukan empunya nama Amira hahaha..

Emir.. hmm after final thought, I have made a decision that Emir will no longer continue his 6 years old dekat sekolah yang same.. I nak bagi dia tukar environment, tukar tempat and tukar kawan.. takut nanti bila nak masuk darjah satu, dah terbiase sangat dengan tadika dia tu, susah pulak nak adapt.. walaupun berat hati sebab Emir memang dah ok sangat dekat situ, tapi kalau boleh I nak Emir sekarang ni terror pulak bab agama, tak delah terror, I mean cukup dia tahu beze halal dan haram, dosa dan pahala, wajib dan tak wajib.. parents mane yang tak senang hati kalau anak terror agama kan.. 

so anyone tahu tak tadika mane yang pentingkan agama and the medium is English?? kalau boleh nak area-area Bangsar or Damansara.. dekat dengan bapak dia.. I know one is Adni, tapi Adni dekat melawati.. jauh lah pulak nak menghantar nya dari rumah kiterang.. so masih lagi tengah sesi brainstorming.. i found one dekat bangsar.. mungkin yang tu lah kot..  but let see how.. 

Anyway, esok i dapat katil baru dari Macy hehehe :D of cos i will update.......................................... tapiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii... tak tau bila kakakakaka... yang penting kite happy!! :)

Selamat Hari Raya Aidiladha..

Mira

p/s I mintak maaf tak dapat nak menjenguk blog2 u all seperti selalu...




   



4 comments:

ashra said...

mira,
kita pun berangan nak anto aleesya tadika islamik,dan english bahasa utama..

emm......tapi lama lagi lah.si kecik ni baru 2 tahun je pun.hehe

Mama Zharfan said...

beshnya katil macy tu heheh
selamat hari raya babe :) :)

Nini D.. said...

Salam AidilAdha Kak Mira :)

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

wah katil baru.. mak ila rajin gakshoping kat macy hehe

 

| | | I'm Ibu Emir | | | Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez