Friday, November 25, 2011

Setiap kali I datang dengan membawa niat yang besar untuk beli ini, sekali hati terkubur layu sebab tengok ade satu barisan yang panjang yang terus membatalkan niat suci murni untuk pembangunan kedai ini mahupun Suria KLCC..

Oleh kerana itu, memang sudah pasang angan-angan, andai kate datang di sini dengan si kecik Emir, pendek ke panjang ke nak beratur jugak sebab nak kasik dia makan, lagipun berzaman jugak lah Emir mintak popcorn..

Ok baiklah, pertama kali I beli. Harga popcorn kalau bahasa melayu,  bertih jagung,  yang paling kecik, sama harge dengan makan Secret Recipe campur ais lemon tea.. Mahal sungguh!! Ok, let me recall, kalau salah boleh betulkan..



Ade 4 perasa – Caramel Crispy, Chicago Mix, Caramel Crispy with almond / macadamia, Cheese Popcorn, Butter Popcorn and Plain..

Ok basically Chicago Mix is the combination of Caramel Crispy and Cheese Popcorn.
Small – RM19
Medium – RM38
Large – RM46

Caramel Crispy and Cheese Popcorn
Small – RM16
Medium – RM21
Large – RM26

Butter Popcorn / Plain Popcorn
Small – RM9
Medium – RM15
Large – RM19

Caramel Crispy with Almond  Macadamia nuts
Small – RM19
Medium – RM38
Large – RM46






So what do you think? Ini bukan yang galloon, kalau gallon nak dekat rM80.. I beli Caramel Crispy, sebab dah beratur panjang, I belasah beli paling besar.. sekali.. kat rumah tak habis pun, sungguh membazir, dah lemau dah pun.. Well, enough said, we are buying the brand :) The taste – to me, popcorn is a popcorn, yang buat popcorn ni best sebab each popcorn memang setiap penjuru kiri dan kanan kene salut dengan caramel or whatever flavor u choose. So that’s make a different.. hubby said, biaseee je.. me said, ok but kalau makan banyak rosak gigi sebab gula sangatlah kaw-kaw.. emir kate, sedappppp.. malam terus melompat-lompat sebab makan gula banyak sangat.. :)






p/s teringat zaman2 JCo first time masuk Malaysia.. same case jugak, beratur punya lah panjang..







8 comments:

.:HalogAmora:. said...

i saw long the queque at this shop y'day but couldn't be bothered because i was in hurry. now i know, the queque is for popcorn! again, another new craze. haha!

.:HalogAmora:. said...

*the long queque* typo error da

Mama Zharfan said...

tak pernah tau psl kewujudan popcorn ni heheh me setia dgn auntie anne ajer :)

ChentaHati said...

ni yg mcm kat USS ke? penah beli masa pi USS tu... mmg manis lebih dr biasa... and mmg dia jual ber'gallon' jgk... tapi saya beli yg biasa jek...

mama tisya said...

popcorn ni femes kt spore now dh ada kt klcc ..nk try gk..kt belah mn ek kt klcc tu..tksempat nk cr....

btul tu sebab br ada popcorn ni sure jd mcm jco and big apple org beratur pjgggggggggg

mama_umar_maryam said...

wahhh .. ur rite..stat q pjg nih mase zaman rotiboy tu..mak aih..tahape2tah,hahahah,zt mmg suke popcorn caramel,tp klu byk sgt blh muak jugakkan

ashra said...

ni da 3blog mbr da ni duk promote.
harusla beli kalu ke sana ni...

jojoe said...

oo ni mcm kes aiskrim apetu? tutti fruity? tahla.. berbaloi ke mahal nyer..

setakat popcorn kat tgv yg caramel tu pun i rasa dah cukup sedap dah

 

| | | I'm Ibu Emir | | | Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez