Sunday, November 27, 2011

Restoren Barada, Bandar Tun Hussein Onn.. - Arabic restaurant

My husband favorite food would always be anything that got to do with lamb.. so selalunye kalau ajak makan nasi arab memang anytime.. orang kata pucuk dicita ulam mendatang.. so one fine day, since my sister Ainun, came over to our house, so kiterang bawak lah adik i makan nasik arab ni. Restoren Barada at Bandar Tun Hussein Onn, yes, it was my first time but not for Mr. Husband.


Well, Mr. Husband was the photographer of the day, but unfortunately gambar yang banyak ambik, gambar Emir and gambar nasik arab.. i repeat nasi arab saje.. not picture of the ambiance, or anything that got to do with Barada.. luckily i still remember the restaurant's name, so I asked Mr Google to look out the picture for me and I found matjoe.com.. :)


*source: matjoe.com

source: matjoe.com


Ok, perhaps I am overrated, but I would say this is one of the best nasi Arab that I have tried.. We ordered Nasi Lamb Madghout for 4 persons (RM28) and yes, yummylicious, but since currently i tried to cut down my lamb's intake, so takdelah semenggah Hubby and Ainun makan kambing tu kan.. but sedappp!!



As usual, each time we ask Emir to pose.. banyak benor lah alasan dia. let say if we say "eh, papa nak ambik gambar Cik Yah, jangan sibuk masuk dalam gambar tau" and quickly he is "trying" to disturb you haha.. setakat ni taktik tu menjadi lagi, tak tau la bile dah besar sikit, tak boleh pakai dah .. 



Gambar dua yang kat bawah ni pun same.. kiterang katelah nak ambik gambar background, ape lagi cepat-cepatlah Emir ni terpacaklah berdiri dekat depan kamera.. so dapatlah few good shots :D




p/s my pride and joy dah besar dah.. cepat betul masa jalan...





Latest review - 21 July 2012 - http://www.emmira.blogspot.com/2012/07/where-to-eat-restoren-barada-bandar-tun.html 

5 comments:

AyuArjuna BiGoshh said...

besar dan comey...geram tgk emir ni

mama tisya said...

restoran arab takat ni yg sedap kt ar rawsha...eh pernah try tk yg hadramawt kt chulan...skrang tgh ada promo kt groupon

Mama Zharfan said...

hehh hensem & cheeky :)

Nini D.. said...

Emir dah makin ensem!!!


Salam Maal Hijrah Kak Mira :)

Jojoe said...

I pun suka ur food entry.. yg dekat setiawangsa tu I lom pegi lagi but I saw it already ms drive..tau pun sbb bc ur blog.. if not i pun tak perasan lalu hari-hari

 

| | | I'm Ibu Emir | | | Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez